Да спрем безхаберното управление на Борислав Михайлов и затъването на българския футбол

Здравейте, приятели на българския футбол. Екипът на "Топка е", по идея и предложение на Антон Димитров, се обръща към вас с молба да подпишете петиция, която ще бъде изпратена до БФС. От 2005-та година насам начело на футболния съюз стои г-н Борислав Михайлов. По време на неговото управление българският национален отбор по футбол не успя да се класира на нито един голям форум и достигна до редица антирекорди: най-ниско класиране в световната ранглиста, редица загуби от отбори, които в близкото минало побеждавахме в тренировъчно темпо, и най-важното - тотален провал в развитието на талантите, които вярваме, че всъщност не липсват.

Преди броени дни г-н Михайлов оттегли оставката, която подаде през октомври 2019 година, очевидно изплашен, че може статуквото да бъде унищожено от кандидатурата на г-н Бербатов и неговия екип. Запитването от страна на ФИФА и УЕФА отправено към БФС, относно основанието за оттегляне на оставката от страна на г-н Михайлов, както и отказът на Агенцията по вписвания да го впише обратно като президент, повдигат въпроси за законността на самия акт. Ние вярваме, че единственият път нагоре е работата с юношите, насока, в която БФС не е постигнала нищо за последните години. В страницата "Топка е" избягваме да пишем за български футбол, не защото не ни вълнува, а защото сегашните управници докараха нещата дотам, че това, което в момента демонстрират националите и грандовете, трудно може да се нарече футбол. Отправяме апел към всички медии и колеги в социалните мрежи да ни подкрепят в тази кауза и да разпространят петицията. Надяваме се г-н Михайлов и екипът му да се вслушат в нашия призив, да дадат път на нови и по-кадърни хора, а не да отменят извънредния конгрес за избор на нов президент.

С уважение,
Екипът на Топка е и Антон Димитров

Топка е и Антон Димитров    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Топка е и Антон Димитров да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.