София, ул. "Цар Шишман": ПРОТИВ маси вместо паркоместа пред заведенията на улицата.

Ние живущите в София, район Средец, на ул. Цар Иван Шишман“ и в карето между улиците „Граф Игнатиев“, „Георги Раковски“, Цар Освободител“ и „Васил Левски“ се обявяваме

КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ПОСТАВЯНЕ НА МАСИ И СТОЛОВЕ НА ПАРКОМЕСТАТА ПРЕД ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ (БАРОВЕ, СЛАДКАРНИЦИ, РЕСТОРАНТИ И ДР.), КАКТО И ОГРАЖДАНЕТО НА ТЕЗИ МЕСТА С КАШПИ, КОЛЧЕТА ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН ПО ПРОТЕЖЕНИЕ НА УЛ. „ЦАР ИВАН ШИШМАН“ ИЛИ СЪСЕДНИТЕ УЛИЦИ.

Промяната от паркоместа в места за ползване от заведенията с маси и столове би било начало на комерсиализация на улицата, аналогична на бул. „Витоша“, който от невинно рекламирана пешеходна зона деградира до градски кошмар. Ул. „Цар Иван Шишман“ е малка, кокетна резиденциална улица, с множество арт магазинчета. Места на улицата, принадлежни към заведения са в интерес само на няколко заведения, засега. Но:

- Никой не може да спре разрастването в тази комерсиална посока.

- Ще се закриват магазинчета и ще се обединяват в по-големи заведения.

- Шумът от изнесените на улицата заведения ще тероризира живеещите.

- Шумът ще е особено силен в тясната улица поради ехото в отсрещните фасади.

- След вечерния час клиентите ще си допиват по тротоарите, шумът ще продължава.

- Работното време ще е на практика от 6.00 до 12.00 поради зареждане и чистене.

- Боклукът по улицата ще нарасне. И това са само част от негативните следствия.

Шум от кръчми и барове и днес трови живущите. А проект части от „Шишман“ да станат продължение на заведенията ще бъде кръчмарски погром над симпатичната улица. И всичко това се предлага с фрази за кокетни масички, столчета, кашпи, цветя, тих разговор, приятно, спокойно място и пр. подвеждащи реторики. Ние обаче не искаме кръчми под прозорците си.

Закриването на паркоместа ще доведе и до изтласкване на автомобили в съседните улици, където паркирането и сега е затруднено. Колите ще се въртят в карето, както и сега го правят, докато си намерят място. Ще вдигат шум и ще замърсяват въздуха повече от сега. Категорично отхвърляме опитите за заблуждаване, съзнателно или не, на живеещите на "Шишман“ и съседните улици, които прикриват перспективата за деградация на целия квартал. За "Шишман" има разумни архитектурни решения, това не е едно от тях.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам СГПопов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...