Против хибридната форма на обучение в ТУ–София

На 19.11.2020 г. излезе заповед от ректора на Технически университет – София, според която се налага хибридна форма на обучение в университета. Тя задължава студентите да присъстват на всички лабораторни упражнения, а междувременно случаите на COVID-19 в България нямат тенденция да намаляват. Според преподавател, който преподава на специалност КСИ, занятия, пропуснати от хора с положителен PCR тест, ще бъдат допълнително отработвани в неопределено учебно време. За текущо болните не се предвижда онлайн вариант за обучение в заповедта.

Въпреки законното право на университета да наложи частично присъствено обучение, студентите на ТУ–София считаме за неморално всеобщото излагане на опасност. Смятаме за неправилно контактните хора, както и хора със симптоми, съвпадащи с тези за COVID-19, да са задължени да излагат колегите си на опасност. Също така, предишният ни опит от пролетта не ни е убедил, че лабораториите, в които ще се провеждат упражненията, са достатъчно обезопасени.

Взимайки предвид горното, изразяваме желанието си регламентите по Заповед № 3926/19.11.2020 г. на  Ректора на Техническия университет – София, проф. дн инж. Иван Кралов, да бъдат преосмислени и променени в интерес на здравето на студентите и преподавателите.

Студенти от ТУ–София    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Студенти от ТУ–София да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.