Срещу неконтролируемото излизане от двора и безогледното размножаване на кучетата на Емил Александров от ул. “ Чифлик” 19, село Студена, община Перник

Многократно са подавани сигнали и жалби от жители на селото относно нападенията на кучета от този двор, които безпрепятствено излизат без абсолютно никакъв надзор. Собствениците на кучетата са предупреждавани и дори глобявани от кметството, но това по никакъв начин не е допринесло за решаването на проблема. Затова ние, жителите на селото искаме не глоби и предупреждения, а взимането на реални мерки кучетата да не напускат двора. Понастоящем там живеят 1 мъжко куче, което е вързано, регистрирано и му е платен данъкът и още едно мъжко куче, което е некастрирано, нерегистрирано и излизащо безпрепятствено. Останалите 3 женски кучета, които, нито са кастрирани, нито са регистрирани и е платен данъкът за тяхното притежание, постоянно раждат малки кученца, които след това редовно изчезват. На всички нас е пределно ясно, че е невъзможно да се намира дом за средно 20 кученца всяка година и ние сме абсолютно сигурни в тяхното изхвърляне. Това е престъпление спрямо Закона за защита на животните.
Ние, долуподписаните не намираме за виновни самите животни. Отговорни за тях са собствениците им. Затова  желаем предприемане на действия срещу собствениците, а не срещу животните!

Калоян Николаев Димитров    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Калоян Николаев Димитров да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.