Да спасим Езерото Враждебна от пълното му засипване.

Тази петиция е със цел да се организираме и да спасим каквото можем от Езерото в кв. Враждебна известно като "Черното Кафе" и превръщането на територията около езерото в (Парк-градинка). Това е едно от малкото живописни и диви места в границите на гр. София покрай река Искър на което се практикива целогодишно спортен риболов , а самото езеро е дом на над 15 вида риба, Над 5 вида водоплаващи птици (сред които Корморани), Земноводни и Влечуги (Голяма Водна Жаба, Жълтоуха Водна Змия, Сива Водна Змия и други). Причината за тази петиция е, че "Езерото" няма статут на Езеро, а има статут на баластриера за добив на инертни материали и поради тази причина е обявено връщане на територията му в първоначален вид като се затрупа с строителни отпадъци и т.н.

Чрез подписа ми упълномощавам Стефан Стефанов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.