За употребата на огнестрелно оръжие в защита на свой и/или чужд живот; на своя и/или чужда собственост без това да води до съдебно преследване

Целта на настоящата Петиция е да се съберат достатъчно подписи, за да се изиска извършването от страна на НС на промени в " Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия", които да разрешат всеки гражданин на Република България с навършване на пълнолетие да може да закупува, носи прикрито и привежда в действие късоцевно огнестрелно оръжие в защита на своя и/или чуждия живот, на своята и/или чуждата собственост. Закупуването да става само на регистрационен режим, а не както е сега при разрешителен такъв. Евентуалният летален край на нападателя / крадеца/ да не води до съдебно преследване на възпроизвелия изстрелите, когато притежава същото законно и е произвел 3 предупредителни изстрела.

Заедно с настоящата Петиция в НС ще бъде внесено и писмено предложение кои членове в настоящия закон и НК какъв нов вид да придобият.

Самото право да притежеваш огнестрелно оръжие и да можеш да произвеждаш изстрели по нападател и/или крадец ще е и най-възпиращата ги превантивна мярка водеща до отказ да извършват нападения и кражби, предвид заплахата да загубят живота си.

Чрез подписа ми упълномощавам Георги Кръстев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.