Не на "Филипополския" проект на Небет Тепе! Не, и категорично Не на историческата мафия омаломажаваща праисторията на Пловдив!

Трябва ни вашата подкрепата , за да спрем веднъж завинаги "Филипополския" проект омаловажаващ най-древната разчетена и публикувана в научни трудове история на Пловдив, от специалист пра-археолог. От години, историческата мафия - както аз си позволявам да нарека група хора, се опитват да представят Пловдив пред света, като Филипопол в предримска и римска Тракия и ранновизантийско време. Докато тези периоди заемат достойно място в развитието на Пловдив през вековете, е нелепо по-ранната история, която е и много по-уникална, да се пренебрегва, фалшифицира и унищожава, за сметка личната позиция на тази група "специалисти" обсебили стратегически позиции в културно-историческите среди.


Пловдив се рекламира като най-стария жив град в Европа и т.н., но официално статуквото отказва да разкрие пред света най-ранната история за възникването на града. За малко по-запознатите - казуса "Небет тепе" е от втората половина на 90-те години, когато поради политическата нестабилност, разрастващата се корупция и безхаберие, институциите не прилагат необходимата отговорност и контрол, и въпреки че т.нар. Небет Тепе е обявен за обект от национално значение през Януари 1995 г., почти нищо не се прави обекта да се консервира. За по-малко запознатите - Небет Тепе е ключова точка от праисторията на Пловдив, защото там са намерени артефакти свидетелстващи за появата на града много рано във времето (Пловдив е по-древен от Микена и Троя), много преди града да бъде преименуван на Филипополис.


Преди близо 1 век са започнали първите разкопки на това място, а повече от 30 години обобщаващата научна работа на Атанас Пейков разказва за най-ранната история на града - когато селището прераства в град, но уви, именно тя се заобикаля, преиначава или унищожава от тези "специалисти" от гръко-македонската доктрина. Трябва да уточним, че нито един от тези "специалисти" ангажирани с "Филипополския" проект не са нито праисторици, нито компетентни траколози, нито пък са имали някога нещо общо в професионален аспект с разкопките и проучванията на тепето. Те просто следват нареждане от "някъде" или "някого" и просто ще осъществят проект, по който са напълно некомпетентни. Единственият проект, по който някога трябва да се работи е този на Атанас Пейков, който също се позовава и на открития направени по-рано от други праисторици (Цончев и Детев), обобщава че това е град създаден в много по-ранна историческа епоха, град с обособена царска и жреческа власт. Ето това трябва да бъде акцента!


Така че дами и господа, призовавам да дадете гласа си за да можем да се преборим с тази хайка манипулатори и изкараме на първи план историята, която прави Пловдив един от най-древните в света! История, която е много по-значителна от тази на "стена доукрепена по Филипополско време".

 

 

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Александра Пейкова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook