„И аз искам да играя“

„И аз искам да играя“ е петиция за изграждането на кучешка площадка в гр. Елин Пелин.

Според Чл. 150. от Закона за ветеринарно-медицинската дейност

 (1) Собствениците и гледачите на животни, както и управителите на животновъдни обекти са длъжни да:
1. се грижат за животните и да не ги изоставят;
2. осигуряват на всяко животно в зависимост от вида, възрастта и породата му:
а) място за обитаване и условия, съобразени с нуждите му;
б) необходимото пространство и свобода на движение;
До тук всичко е прекрасно, законът звучи обнадеждаващо. Но действителността показва съвсем друго.
В гр. Елин Пелин подобни кучешки площадки засега са все още мираж. Градът има буквално плачевна нужда от удобни заграждения, където нашите любимци да се разхождат спокойно, да имат възможност да играят и да се социализират. Конфликтите между нас и останалите граждани в момента са ежедневие.
Нормално ли е да няма нито едно обозначение, дори с табела, на обособена площ за разходка на кучета? Нормално ли е всекидневно да влизаме в пререкания с други хора, заради нечия безотговорност? 
Отглеждането на домашни любимци и по-специално кучета не е лесна задача.Разходката е много важен елемент от нея. Често разходките ни са изпълнени с премеждия. Случва се да влизаме в нелепи словесни битки между родителите на деца и стопани на животни. Това е напълно безсмислена конкуренция, която се решава, като просто между децата и свободно пуснатите животни се слага преграда.  Липсата на места за разходка и игра на домашните любимци наистина е проблем ежедневието ни. Не приемаме оправданията за липса на средства в Общината, особено когато се касае до изграждане на публични места за разходка на домашни любимци в полза на жителите.
Тук не става въпрос само за дискриминация, а и за правилно отношение на държавата към хората, които отглеждат животни в имотите си на територията й. При правилно управление и реална грижа за хората с домашни любимци, вярваме, че може да се намери решение за всеки въпрос, особено когато той не е в частен план. Нека се възползваме от примера, който ни показват държавите с по-добър статус на живот. 

Обособените зелени площи за разходка на домашните любимци не са лукс, а необходимост.

Настояваме за изграждане на подходящи обособени зелени площи за разходка на домашни любимци – сенчести и удобни пространства, близки до естествената природа на животните (трева, дървета, храсти)!!!

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Мариела Петрова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook