Да запазим Кардиохирургичната болница в Бургас

Ние, вашите лекари от Аджибадем Сити Клиник СБАЛК Бургас ООД, ви призоваваме за вашата подкрепа да запазим болницата, която хората на Бургас заслужават.

Кардиохирургичната болница в Бургас е пред заплаха да преустанови дейността си поради изтичане на договора ни за наем. Ако това се случи, целият Югоизточен регион, ще остане без спешна кардиохирургична медицинска помощ и над 130 души висококвалифициран медицински персонал – водещи лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари и администрация ще изгубят работата си.

Вече 10 години ползваме три етажа в сградата на УМБАЛ Бургас АД. През февруари 2019-та година, договорът за наем на болницата изтича и това е причината през януари, държавната болница да проведе два оспорвани търга за отдаване на имота си под наем. По време на търговете цената, за наем на месец (само за два от етажите с площ 935 кв.м.), достигна 204 хил. лв. Поради високия размер на месечния наем, сключването на нов договор, поставя непреодолими финансови условия пред лечебното заведение.

Болницата по кардиохирургия обслужва население от над 1 милион души, които получават планова и спешна кардиологична и кардиохирургична помощ. От създаването си през 2009 г. до днес в центъра сме извършили над 2300 кардиохирургични операции, 1200 от които спешни. Спасени са над 2500 души с остър инфаркт на миокарда.

С ваша помощ и подкрепа се надяваме Министерство на здравеопазването, като мажоритарен акционер на УМБАЛ Бургас АД, да намери възможност кардиохирургичната болница да продължи да осъществява дейността си и да спасява човешки животи и след 01.03.2019 г.  

Благодарим ви за подкрепата,

Екипът на Аджибадем Сити Клиник СБАЛК Бургас ООД

Acibadem_City_Clinic_Burgas1.jpeg


Аджибадем Сити Клиник СБАЛК Бургас ООД    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Аджибадем Сити Клиник СБАЛК Бургас ООД да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...