Петиция с искания до Президента на Република България за смяна на системата

Същността на смяната на системата е във връщането на изгубената ни държавност, т.е. грижата за развитието на обществото и личността, а не изнасяне на ресурси и печалби зад граница.

 

Петиция

с искания до Президента на Република България.

 

1.Обявяване на извънаредно положение от Президента и незабавна оставка на компрометирания кабинет на ГЕРБ и обединените патриоти, с цел извършването на спасителни за България и народа ни действия.
2.Премахване на възможността за всякакво външно управление на обществените и икономически процеси в България, осъществявано през наддържавни обединения и институции, през банки (Световната банка, ЕЦБ и МВФ, определящи решенията на БНБ, която трябва да премине на подчинение на министерство на финансите), през чужди медии и през масонски организации, лобиращи за чужди интереси, директно върху политици и държавни чиновници. Проплатените от вън НПО-та да излязат на светло
и чрез законова принуда да декларират публично източниците си на финансиране.
3.Връщане на
ДЪРЖАВНОСТТА в България! Тоест основната функция на държавата да стане грижата за развитието на обществото и личността, а не изнасянето на ресурси и печалби извън страната.
4.Приемане на законови механизми възпрепятстващи изнасянето на ресурси
те - финансови, енергийни, природни и човешки - от страната ни и преразглеждане на неизгодните за България концесионни договори.
5.Деофшоризация и принуждаване на бизнеса, с законови средства, да инвестира част от печалбата си в обществено полезни национални инфраструктурни проекти.
6.Свикване на Велико народно събрание до 6 месеца, за приемане на нова конституция. Като до тогава се провеждат широки обсъждания и се свикват серия от всенародни референдуми. В тях народа ще избере своите правила за начин на живот в България и нов безпартиен модел на управление. Великото народно събране, ще бъде принудено да се съобрази с народното решение при съставянето на конституцията, която след това отново трябва бъде одобрена от народа с референдум.
7. Реализиране на система
за обществен народен контрол за качеството на работата на държавните служители и народни избранници, с търсене на отговорност и отзоваването им по всяко време, при вземане на решения в ущърб за обществото и страната.
8.Приемане на улеснена процедура по предизвикване на всенародни и местни референдуми. Смяна на изборната система с изцяло мажоритарна и достоверна, използваща блок-чейн технологи
я.
9.Контрол над медиите, чрез български обществени рейтингови агенции, за обективност, всеобхватност, нравственност и неманипулативно представяне на информацията, за пресичане на деградиращото им влияние върху обществото ни, и с търсене на наказателна отговорност,
отнемане на права и налагане на глоби при установяване на умишлено-манипулативно и изкривено информационно въздействие.
10. Съд за всички виновни управляващи, които превърнаха с решенията си 30 годишния “преход” в геноцид за ликвидация на народа ни и разрушаване на жизнената икономическа база в България.

11.Недопускане, в никакъв случай, на подписване на убийствения за България пакт за миграция.


Будители на България    Свържете се с автора на петицията