Искане за справедливо разследване на трагедията от Своге

ДО   ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  

ДО   СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД    

 

П Е Т И Ц И Я  

от граждани  

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,           

Съгласно Конституцията на Република България, съдебната система е напълно независима и затова отправяме към Вас искане за справедлив процес спрямо Григор Божидаров Григоров, обвиняем за причиняването на смъртта на 17 души при катастрофата на 25.08.2018 г. край гр.Своге. Считаме, че други лица са истинските виновници за настъпилата трагедия и следва на тях да им бъде потърсена отговорност, а не цялата вина да се стоварва върху един човек, което е най-удобно за всички виновници. Желаем обстойно, всеобхватно и прозрачно разследване на причините за настъпването на инцидента и най-вече: проектирането и изграждането на пътния участък; текущото състояние на пътната настилка; текущото състояние на отводнителната система в района на инцидента; състоянието, годността и местоположението на обезопасителната мантинела, тъй като след ремонта на участъка се повиши броят на произшествията на него, при които има един загинал и седем ранени и въпреки множеството подадени от местните власти в община Своге  и на ОДМВР сигнали, не са предприети никакви действия за защита живота и здравето на гражданите.    

Подписаните под настоящата петиция декларираме, че сме съгласни личните ни данни да бъдат използвани за целите на настоящата Петиция.

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Десислава Алексова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...