касиране_на_изборите_2013_май_12

                            До:  Конституционния съд на Република България
                                   Президента на Република България
                                   Главния прокурор на Република България
                                   Председателя на 42-рото Обикновено Народно Събрание
                                   Народните представители от 42-рото Обикновено Народно Събрание
                                   Парламентарните групи в 42-рото Обикновено Народно Събрание
                                   Министър-председателя на Република България
                                   Министерския съвет

По време на изборите за 42-рото Народно събрание беше осъществена невиждана в последните 24 години манипулация. В съботния ден за размисъл недобросъвестни граждани предизвикаха скандал с бюлетини в склада на печатницата в Костинброд. Това представлява престъпление с много по-голяма тежест, отколкото например търговията с гласове. Избирателите бяха облъчени с внушения, че акцията в печатницата в Костинброд, проведена в съботния предизборен ден, е предотвратила опит за фалшификация на изборите. В действителност, няма начин някоя от тези бюлетини да бъде преброена в полза на някоя партия, освен когато реален гласоподавател, упражнявайки правото си на глас, я пусне в урната в някоя избирателна секция. Наличието на хартия в склада на печатницата, дори ако на тази хартия са напечатани неизползваеми бюлетини, не е престъпление.

Реалното престъпление е предизвиканият в предизборния ден скандал, довел до манипулация на изборите и изкривяване на изборните резултати. Считаме, че това е достатъчно основание за касиране на провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори.

Освен това, седмици наред десетки хиляди български граждани протестират с едно единствено искане – оставка на правителството.

Пред вид на всичко това, призоваваме Конституционния съд на Република България да отчете реално извършеното престъпление. По метода на Великия Александър, нека Конституционният съд да отсече Гордиевия възел на политическата криза в България, като касира провелите се на 12 май 2013 парламентарни избори, произнасяйки се също така по приемливостта на актовете, издадени от настоящото Народно събрание, и в частност по избора на Министерски съвет.

След касирането на изборите призоваваме Президента незабавно да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори в най-краткия допустим от законите срок за това.

 
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )