Петиция в подкрепа на професор Юлиян Куюмджиев и професор Албена Димова!

След многобройните сигнали към различни институции и медии искаме да изразим своето недоволство от намерението на ръководството на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив да накаже дисциплинарно двамата професори Албена Димова и Юлиан Куюмджиев. Смятаме, че това е  грубо нарушение на човешките права и на свободата на словото.  Изпитваме възмущение от авторитарния режим в АМТИИ. Нека не забравяме, че ръководството на АМТИИ не отговори вече няколко месеца на исканията на студентите от Академията, изразени в подписка до него, което показва всъщност истинския облик на това ръководство. Защо държавните инстутиции мълчат по въпросите, свързани с нашето бъдеще? Призоваваме МОН да вземе отношение публично относно всичко, случващо се в АМТИИ през последните няколко месеца. Искаме да се гордеем, че сме възпитаници на тази Академия, а не да се срамуваме от действията на нейното ръководство. Призоваваме всики бивши и настоящи студенти да се включат.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.