Не на присъединяването ни към еврозоната

Уважаеми граждани на Република България,

временното правителство начело с министър - председателя Огнян Герджиков има намерение да подаде заявление за пресъединяването ни към еврозоната. Отново и за кой ли път не се иска мнението на суверена - българския народ. Потвърждава се липсата на каквото и да е уважение, от страна на политическа класа към своя работодател. Интересно в случая е, защо след като в много европейски страни се говори усилено за излизането им от еврозоната, а също и от ЕС, българския временен премиер обмисля едно такова действие, без дори да се допита до народа.

Влизането в еврозоната е почти необратим процес и води до тотална загуба на монетарен суверенитет, от което едно бъдещо национално - отговорно правителство остава с вързани ръце. Няма ли достатъчно примери, за това че присъединяването към тази система има негативни последици за по - слабите икономики? Колко още нобелови лауреати за икономика трябва да се произнесат отрицателно за институцията еврозона?

Свободата и демокрацията не са константа, нека докажем, че ги заслужаваме!

Чрез подписа ми упълномощавам Кирил Ганчев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.