Безразсъден, безхаберник, пияница и наркоман - това ли е Любомир Трайков

След тежкия пътен инцидент на 18.11.2016, в който загинаха на място двама, а други трима бяха тежко ранени бе повдигнато обвинение на шофьора, чието предимство на пътя е било отнето от другия автомобил, участвал в кървавия инцидент. Оцелял по чудо той бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице , заради несъобразено висока скорост и употреба на алкохол. Любомир Трайков бе осъден да заплати временно гаранция на стойност 15000лв до окончателното происнасяне на съда по случая.  Междувременно обвиняемия бе разпънат на кръст от медии и коментатори в социалните мрежи. Медиите се заиграха с новината, натъртвайки че младия мъж е син на „влиятелен бизнесмен„ , че теста му за алкохол е бил положителен, осъждайки безгласно и заклеймявайки го с определението „убиец”,  само и само да имат своята сензация. Започна и спекула с мъката на загубилите своите близки хора,  без да се отбелязва болката и съжалението на оцелелите. Коментаторите в интернет пространството още веднъж получиха своя шанс да покажат омразата си към човек, когото не познават, да дават преценки, оценки и определения, да чешат езици и да пръскат омраза. Само защото някой има възможности  означавало, че е келеш, леке, наркоман, пияница, непрокопсаник и дори убиец...Рядко, но се срещаха и разумни коментари, коментари на хора адекватни на сиутуацията и съпричастни с мъката на потърпевшите, призоваващи към действие, към съчувствие, разбиране и помощ. 

Ние, хората познаващи Любомир Трайков, неговите близки, познати, приятели и колеги искаме да подкрепим всички в мъката им! Изказваме искрените си съболезнования на близките на починалите и заявяваме нашата готовност, а и тази на Любо и семейството му да подкрепим всячески близките на пострадалите. Ние всички заставаме твърдо зад него, познавайки го добре. Ние сме съпричастни с болката на семействата , но смело твърдим, че Любо не е убиец, а потърпевш в нелеп инцидент! 

Млад, устремен, отговорен и мъдър за годините си Любомир отдавна е и лява и дясна ръка на своя баща в ръководенето на бизнеса му. Никога не е парадирал с положение, а напротив - от ранни зори до късно вечер, седем дни в седмицата той се труди за да подсигури сигурността на работата на всички - за да я има фирмата и да не подведе доверилите им се служители и семействата им. Семейство Трайкови отдавна са едни от най-уважаваните в Първенец, не за друго, а защото винаги са помагали на хората и са дали работа на много бащи, които достойно да отглеждат децата си. В този дух са отглеждани и синовете на предприемача, заради което да се твърди нещо друго е нередно!

С едно трагично грешно решение, взето след тежък работен ден, Любо допуска най-голямата грешка в живота си, качвайки се отново на колата. Само няколко минути по-късно и една ужасна неизбежна ситуация на пътя преобръща много съдби - за огромно съжаление гибелта си намират и двама души млади родители на 4 нещастни дечица...

Призоваваме всички близки и приятели на Любомир да се присъединят към тази петиция! Нека покажем че ни има и ни пука! Да покажем съпричастността си към мъката и страданията на близките на загиагиналите! Заедно да подкрепим Любо, но и да подадем ръка, помощ и подкрепа на близките на загиналите и потърпевшите от инцидента!

Всички ние сме социално и морално отговорни и съпричастни и ще помогнем!

Ние сме с Вас!

Сметки за дарения

Fibank Първа Инвестиционна банка
BG02FINV915010UB310453
Корнелия Георгиева Петкова

Очакваме информация за други сметки и начини по които да помогнем и на другите семейства в траур след инцидента.