В подкрепа на "писмото срещу Ирина Бокова" на Евгений Михайлов

Преди броени дни кинорежисьорът и бивш народен представител Евгений Михайлов изпрати писмо срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален директор на ООН до всички страни-членки на ЮНЕСКО, до Съвета за сигурност на ООН, до посолства и международни организации. Съдържанието на писмото може да прочетете по-долу.

Писмото на Евгений Михайлов предизвика остра реакция от всички медии на #КОЙ?, левите и националистически сайтове и фейскбук групи, известни с подкрепата на тоталитарния режим или работата си за ДС публични личности, леви журналисти и политически зависими медии.

Почти единодушното мнение, изказвано в публикациите от тези авторитети със спорно, често обвързано с комунистическата номенклатура или сенчест бизнес минало, атакуващи писмото срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, е че г-жа Бокова се радва на едва ли не общонационална подкрепа - което в голяма степен не отговаря на истината и общественото мнение.

Настоящата петиция има за цел да изкаже ясна подкрепа за позицията на Евгений Михайлов против кандидатурата на Ирина Бокова и да покаже, че общественото мнение се различава от изказваното от самозвани авторитети и уж бивши комунисти, подкрепящи своите хора под предлог, че издигането на един политик със съмнителни качества може да е положително за България. Общественото мнение не трябва да се налага от номенклатурчици, а да се формира възоснова на информация и разумни доводи.

 

 

Автор на петицията:

Авторът на петицията не е политически или икономически обвързан с г-н Михайлов, не се познава лично с него, не работи за политически, неправителствени и зависими бизнес организации и не членува в партии. Авторът на петицията споделя позицията на Евгений Михайлов единствено по въпроса за кандидатурата на Ирина Бокова, а именно:

"Смятам, че е морално задължение на всеки български патриот към света да се даде вярна информация и да не заразяваме международни постове и институции с кандидати, дължащи се на несъстоялата се лустрация в България."

Издигането на кандидат със съмнителни качества и минало възоснова на граничещи с шовинизъм възгледи, че нашият кандидат е най-подходящ, понеже е наш, е безотговорно към мащабите на организации като ООН и представлява опасност за прокарване на интересите на т.нар. "Пета колона" на изключително високо ниво.

 

 

Допълнителна информация:

Връзки:

 

 

Текст на писмото (превод, източник Faktor.bg)

На вниманието на ...

Драги г-не/г-жо,

Позволяваме си да се обърнем към вас по много тревожен въпрос.

Може би сте информирани, че международни и български медии публикуваха множество разследващи репортажи за Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и настоящ кандидат за генерален секретар на ООН.

Бихме искали да насочим вниманието ви към разкритията в тези репортажи, които са напълно подкрепени с факти и документи и представят само солидни доказателства. Разкритията се отнасят до комунистическото минало на госпожа Бокова, нейната липса на личен интегритет, нейното унищожително управление на ЮНЕСКО и съмнителни практики на всички нива. Тези разкрития предизвикват голяма загриженост у нас и ни карат да представим публикациите на вашето внимание.

Бихме искали да добавим, че номинацията на г-жа Бокова оставя собствената й страна потресена и разделена. Номинацията й беше крайно спорна, българското правителство беше принудено да я номинира от крайно лява коалиционна партия, която заплаши, че ще го свали. Обществена подкрепа за кандидатурата й на практика не съществува.

Прилагаме някои от най-значителните разследващи публикации с най-важните извадки от всяка статия. Списъкът на статиите включва медиите, които са ги публикували и линкове към всяка публикация.

Това писмо и приложението към него са изпратени на вниманието на всички постоянни и непостоянни страни-членки на Съвета за сигурност, както и до 58-те членки на Изпълнителното бюро на ЮНЕСКО.

Моля не се колебайте да се свържете с нас, ако ви е необходима допълнителна информация.

С уважение,

Евгений Михайлов

Бивш народен представител в Българското Народно Събрание

Съосновател на Политическо движение 22 септември- Независимост

 

 

Списък с публикации и разследвания за Ирина Бокова на световни медииции, приложени към писмото:

Бивол
- https://bivol.bg/en/bulgarian-un-candidate-owns-estate-in-paris-london-and-new-york-worth-usd-4-7-million-her-income-is-usd-2-7-million.html
- https://bivol.bg/en/unesco-scandals-director-general-irina-bokova-manipulates-recruitment-procedures-to-appoint-a-protege-with-fake-qualifications-as-her-assistant-director-general.html
- https://bivol.bg/en/champagne-and-global-lobbying-in-bokovas-campaign.html
- https://bivol.bg/en/bulgarian-unesco-chief-narrowly-escaped-impeachment-scathing-british-report-is-looming.html
- https://bivol.bg/en/bulgarian-un-candidate-owns-estate-in-paris-london-and-new-york-worth-usd-4-7-million-her-income-is-usd-2-7-million.html
- https://bivol.bg/en/bulgarian-unesco-chief-appointed-crony-to-another-high-ranking-post-instead-of-sacking-her.html
- https://bivol.bg/en/bulgarian-unesco-chief-uses-the-organizations-budget-human-resources-and-privileges-for-her-lobbying-to-lead-un.html

Die Welt, Germany

Wall Street Journal

Daily Mail, UK

Foreign Policy, USA

NRC Handelsblad, The Netherlands

Miami Herald

 

 

Списък с някои публични личности, изразили подкрепа за каузата на Евгений Михайлов:

  • Алекс Алексиев, анализатор, син на убития от комунистите български интелектуалец Райко Алексиев
  • Алекс Нюман, журналист в “Ню Америкън“
  • Д-р Георги Боздуганов, изследовател на митовете в историята
  • Д-р Лолита Николова, САЩ, Солт Лейк Сити
  • Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание
  • Милен Радев, Германия, публицист и преводач, издател на „Де зората“
  • Даниела Горчева, Холадния, издател на списание „Диалог“
  • Проф. Калин Янакиев, български философ, богослов, културолог и политик

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Николай Цеков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...