Искаме награда за Милко, опълчил се срещу насилие над куче

 Смятаме, че трябва да бъде свалено обвинението в хулиганство към  Милко, а  към влачилия  кучето  не само  трябва да бъдат повдигнати обвинения в насилие над животното, но и да бъде съден с максимална присъда за престъплението му! 

Искаме награда за  достойния за уважение Човек с бързи реакции Милко, който се опълчи срещу насилието над куче, вместо да бъде съден с обвинение по чл.325 от НК (Престъпление против реда и общественото спокойствие -хулиганство).

 Нека заедно подкрепим смелостта, решителността  и добрината на Милко!

Нека заедно се опълчим на юридическите абсурди!

Замислете се,  че  всички садисти, които изтезават животни с лекота биха изтезавали и хора!  Искаме строго наказание за садиста  влачил кучето!

Замислете се,  че не всеки от нас би се опълчил срещу садист! Милко е герой!

Нищо, че тези петииции доколко знаем  нямат юридическа стойност и тежест в съда,  те  са един вид морална подкрепа.

Петицията подпишете и на e-mail потвърдете.

Необходим е добър юрист, които да докаже добрите намерения на Милко и да го извади от  абсурдната ситуация да бъде съден с обвинения по чл.325 от НК (Престъпление против реда и общественото спокойствие -хулиганство).


Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
http://www.bg-pravo.com/2009/11/blog-post_1441.html

╚►Изрод влачи куче с кола! Човека който го спря и спаси кучето…го чака присъда!

http://ovarna.bg/news-about-varna-and-the-region/izrod-vlachi-kuche-s-kola-choveka-kojto-go-sprya-i-spasi-kucheto-go-chaka-prisuda/ #Варна чрез @ovarna

 

╚►Арестуваха мъж, опитал се да спаси куче от собственика му - Actualno.com

http://society.actualno.com/arestuvaha-myj-opital-se-da-spasi-kuche-ot-sobstvenika-mu-news_531188.html

 

╚►Мъж спаси куче от теглича на автомобил, арестуваха го
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5393776

 

╚► OFFNews: Мъж влачи кучето си с кола, арестуваха човека, който го спрял


Повече по случая от самия 

Milko Velichkov    https://www.facebook.com/milkodo : "Скъпи приятели, не съм вярвал че и на мен може да ми се случи да попадна за 24 часа в ареста, но ето че за всичко си има първи път. А случката: вчера, към 15:30 докато си оправям разни неща по мотора и докато една купчина дечурлига си играят на улицата, ей този индивид със черното яке, с висока скорост се задава от единия край на улицата, предследван с бясна скорост от едно такси. След секунди разбирам причината - на теглича на този (тука ми се губят думички) е закачено и се влачи ... куче. Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре. Настигам колата след ъгъла и с помощта на комшии (които впоследствие също се покриха като трябваше да свидетелсват) го вадим от колата и започва разправията. Аз лично подавам сигнал на 112. Оправданието на идиота беше, че го бил забравил докато го разхождал. Следи от кръв и изпражнения на животното имаше видими поне от около 100 м. След цялата разправия и сумата ти патрулки, които се изсипаха мен ме отвеждат в районното с постановление за задържане за 24-часа и повдигане на обвинение по чл.325 от НК, а този идиот спокойно си се прибра вкъщи и е много спорно дали ще бъде обвинен в каквото и да било. Чуваха се коментари: "Животното си е мое и ще си правя каквото искам", "Ако искам и прасе ще си вържа и ще си го тегля" и т.н., но понеже видете ли Милко може би бил гръмнал във въздуха, идиота преживял голям стрес и уплах и сега Милко го чака присъда! Само да допълня, че по същия член, в продължение на 10 часа в една килия с мен бяха и трима циганина, оказали съпротива по време на арест и обиждащи служебни лица! Ай честито! Ебати държавата, ебати законите, ебати хората!  "

https://www.facebook.com/milkodo/posts/1042076562518258?pnref=story


╚►Milko Velichkov
https://www.facebook.com/milkodo
‪#‎зоополиция‬ ‪#‎zoopolice‬

#FOURPAWSgowild

‪#‎насилие‬ над ‪#‎куче‬

#Milko #Милко е  достоен #Човек #смелчага - #мъжкар  #герой