Да подкрепим граничаря Вълкан Хамбарлиев!

Граничарят от Средец зададе посоката на липсващата позиция на правителството

Действията на достойния български граничар Вълкан Хамбарлиев отправят ясно послание не просто към нелегалните от Афганистан, Ирак и Бог знае от къде, а към всеки, който си е въобразил, че може да ислямизира Европа. За разлика от страхливите ни министри и яловата ни дипломация, един български граничар категорично демонстрира как трябва да се действа срещу мигрантската вълна и каква трябва да бъде позицията на българското правителство. Когато народът ти трепери за сигурността си, шикалкавенето и загубата в превода може да струват живота на сънародниците ти.

Убитият нарушител не е сирийски бежанец, а агресивен афганистанец. Във всяка държава в Европа, а и в света властите биха обезвредили „20-30 годишен чужденец в добра спортна форма“, който провокира с агресивното си поведение. Дали щеше да е по-добре тези 50-тина афганистанци да стигнат необезпокоявани до Халите в София и дали последствията от това нямаше да са фатални за нас? Сигурно е, че всяка критика към смелостта на българския граничар е равна на национално предателство, защото България не е разградения двор на Европа.

Докато Народното събрание пак е във ваканция, силите за сигурност са изправени под огромно напрежение и трябва да работят с адекватна политическа реакция и законодателство. Цецка Цачева извънредно трябва свика Парламента, който да гласува специални мерки за справяне с бежанската криза, както направиха в Германия, Австрия и редица европейски държави. Трябва да се потърси отговорност, защо построяването на защитната гранична ограда с Турция цикли вече две години при цена на километър без обществена поръчка от над 600 хил. лв. До момента от 259 км граница с Турция са изградени само 60 км защитно съоръжение. Само ще припомня, че Унгария построи своята ограда за по-малко от месец. Като гражданин искам ежедневно да получавам подробна информация за това колко души са проникнали нелегално на територията на страната, каква част от тях са заловени в специализирани акции, какви са техните националности и колко струват на бюджета ни.

И отново за героят Вълкан Хамбарлиев от Средец – нека поне веднъж Плевнелиев спре да хленчи и да го награди. За да защити честта му от политиците - родоотстъпници като ген. Наско и за да демонстрира, че България е с неприкосновен суверенитет и сигурност. Само така ще покажем на Европа и на враждебно настроените пришълци, че християнска България ще я има още поне 13 века.

 

Мария Календерска