СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ

СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ

До Президента на Република България
До Министър-председателя на Република България
До Председателя на Народното събрание на РБ
До всички политици и партии в РБ
До Омбудсмана, до медиите, до обществото на България

Българи!
Нацията ни живее в трудни времена на оцеляване. Децата ни биват прокудени в чужбина за по-добър живот. Онези, които са тук, са осъдени да живеят в риск за живота си. Броят на деца жертви на престъпно поведение на пътя расте, а човешкото безхаберие остава ненаказано от съдебната система.
Хора! Помислете!
Децата са нашето настояще и бъдеще! Те са надеждата на цялото общество за по-добър живот, който именно те да изградят!
Те са бъдещите учители, лекари, инженери, строители, предприемачи.
Говори се за промяна в съдебната система, за да бъдат защитени правата на гражданите. А нима правото на живот не е най-висшето човешко право?
А нима правото на живот на нашите деца не е нашият най-висш приоритет като общество?
Раждаемостта спада, хората емигрират, България обезлюдява.
На тази сива картина стои като черно петно последната трагедия в село Лесидрен, където пътни джигити премазаха деца, сред които 16-годишния ученик от 51-во СОУ Марино Цветанов.
Почернените родители няма да намерят утеха, защото съдебната система е глуха за мъката им. Предвидените наказания в закона дават възможност убийците да получат неадекватно леки присъди. Съдебният процес пък е стена с множество пробойни. А убийството по непредпазливост си остава убийство.
УБИЙСТВОТО НА ДЕЦА НА ПЪТЯ ДА СЕ ТРЕТИРА КАТО УМИШЛЕНО! УБИЙСТВОТО НА ДЕЦА ДА СЕ ВЪЗДИГНЕ КАТО КВАЛИФИЦИРАН СЪСТАВ В НК!
ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ, ЗАСТРАШАВАЩО ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ТРЕТИРАНО КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И КАТО ТАКОВА ПРЕСЛЕДВАНО НАЙ-СТРОГО ОТ ЗАКОНА!
ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ МАГИСТРАТИТЕ, ОПРЕДЕЛИЛИ ЛЕКИ НАКАЗАНИЯ НА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ! ТОВА Е ЯВЕН СИГНАЛ ЗА КОРУПЦИЯ В ГНИЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!
ДА СЕ ПРОВЕДЕ МАЩАБНА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ПОДКРЕПЕНА ОТ ВСИЧКИ МЕДИИ ЗА ДА СЕ ИЗРАЗИ ТОТАЛНАТА ОБЩЕСТВЕНА НЕПРИМИРИМОСТ КЪМ ИЗТРЕБВАНЕТО НА ДЕЦАТА НИ!
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

 


51 СОУ "Елисавета Багряна", София    Свържете се с автора на петицията