Да запазим къщата-музей на Яворов

Къщата-музей на големия български поет Пейо Яворов, намираща се на ул. „Раковски“ в столицата, е на път да се превърне в пиано-бар. Столична община е издала заповед за строеж на предишните собственици на къщата. В последствие става ясно, че самото разрешително е утвърдено и от Националния институт по паметниците на културата. Това се случва на фона на кандидатурата на София за европейска столица на културата.

Не можем да допуснем това! Унищожаването на български културни и исторически паметници е път към национално обезличаване. Историята е тази, която ни обединява, която от народ ни прави нация. Всеки спомен за делата на български герои, какъвто е и Яворов, трябва да бъде съхранен.

Включи се и ти! Бъди пазител на българското достойнство!


Патриотизъм значи общност    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Патриотизъм значи общност да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook