ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ, КОНСТИТУЦИЯ, ДЕМОКРАЦИЯ, ИЛИ ВОЛЕН СИДЕРОВ

До
Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев;
Главният Прокурор на Република България г-н Цацаров;
Министърът на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов

Уважаеми господа,

На 04.03.2013г. Информационна агенция КРОСС съобщи за изявление на господин Волен Сидеров, лидер на партия „Атака“, цитат:
„Ако Иван Костов направи кабинет, ние от „Атака” трябва да предприемем партизански действия и да излезем на въоръжена война…“
Настояваме да бъде проверена истинността на това изявление, и ако наистина е направено от г-н Сидеров, настояваме да се произнесете:
1. Е ли това изявление пряка и реална заплаха за гражданския мир и за националната сигурност?;
2. Е ли това изявление насаждане на нетърпимост, омраза - недопустими според действащата конституция и попадащи под ударите на Закона?;
3. Е ли това намеса в прерогативите на Президента на Република България и в правото му да изпълнява правомощиятя си в рамките на Конституцията?.
Г-н Иван Костов е председател на парламентарно представена партия, както и г-н Волен Сидеров също, и г-н Станишев също, и г-н Борисов също и г-н Местан също. Естествено е между тях, като представители на различни политически сили да има противоречия, но превръщайки политическите противоречия в повод за заплаха с „партизански действия…въоръжена война“, както се е определил г-н Сидеров, преминава отвъд рамките на закона и влиза в прерогативите на Прокуратурата!


Белчо Дончев, гражданин на Р България    Свържете се с автора на петицията