Петиция срещу поскъпването на цените на винетките през 2016


До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Правителството на Република България

До Министерски съвет

До Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

 

Уважаеми граждани,

 

Това е петиция срещу поскъпването на цените на винетките за леките и тежкотоварните автомобили от 2016г.

 

"Три варианта за увеличаване на цената на винетките са предложени и се обсъждат от правителството. Според единия, годишната винетка ще стане 145 лв. Това съобщи в. “24 часа”, като се позова на членове на кабинета.
В момента годишната винетка за леките автомобили струва 67 лева. Увеличението й на 145 лв., или повече от 2 пъти, е най-вероятният от обсъжданите сценарии. В същия порядък ще бъдат увеличени и стикерите за седмица и месец, които в момента са съответно 10 и 25 лв.[...]

Другите два варианта, които се обсъждат, са поскъпване на годишната винетка до 97 лв. или среден вариант от 120 лв.[...]

Предложенията, които се обсъждат в Министерски съвет, включват и увеличение на цената на винетките за тежкотоварните автомобили. За старите камиони с тегло над 12 тона е предвидено цената от сегашните 1300 лв. на година да стигне 1700 лв. За бусовете и малките камиони пък се предвижда цената да стане между 800 и 1000 лв. за годишна винетка.
Стикерите за тежкотоварните автомобили ще поскъпнат с по-малко от тези за леките, защото за тях е имало увеличение на цените с 30% през 2013 г., пише в правителствения доклад. Освен това тежкотоварните автомобили ще бъдат обхванати и от бъдещата толтакса."

Линк към източник: http://www.segabg.com/article.php?id=776540

Моля всеки, който е против увеличаването на цените на винетните стикери да подпише тази петиция!


Мила Ваньова Костова    Свържете се с автора на петицията