Петиция срещу изграждане на следствен арест срещу IV ОУ Христо Смирненски

Уважаеми съграждани, в последните седмици се разчиства имот, намиращ се срещу IV ОУ "Христо Смирненски". Изготвен и одобрен е проект за изграждане на Следствен арест и пробационна служба в този имот.

Не е нормално регламентираното сборище на всякакви престъпници да бъде срещу училище. Може би призивът на учителите ще бъде - "Стойте тук, за да не отидете там"?

Следственият арест не се различава по нищо като визия и възприятие от тези на един затвор. Това е място, на което те ще останат докато трае следствието.

Проектът предвижда дори да има обособено място за разходки на затворниците - разбира се с необходимите заграждения. Но представете си - вместо да се борим за премахване на ръждясалите огради, разчистване на прилежащите терени и облагородяване, ние, отивайки към парка ще се сблъскаме с високите телени огради на един затвор.

В резултат на многогодишно мълчание от страна на гражданите, в градът ни липсва Централна градска част. Изграждането на парка преди две години даде предпоставки за обособяването на такава, но с реализирането на идеята на Министерство на правосъдието, по скоро би довело до избягването на района.

Нека днес кажем ТВЪРДО НЕ на поредната идея за съсипване на града ни, за да не съжаляваме след няколко месеца когато ще бъде късно!

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Росица Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...