Инкриминиране на символа "Z" и руския флаг до приключването на войната в Украйна

1A960A1E9-A72C-41F5-BD5E-2735359530C41.jpeg

Символът "Z" се превърна в аналог на нацистката свастика - с него е белязана руската тежка техника, отнела вече хиляди животи и причинила страдания на милиони. Показването му самостоятелно или в комбинация с руския флаг е явна подкрепа за човеконенавистния режим в Русия, който поведе непредизвикана, подла и варварска война с Украйна.

Публичното демонстриране на символа и флага представлява особено цинична подигравка с паметта на невинните жертви и отправя крайно враждебно послание към намерилите в България убежище. 

Настояваме за инкриминиране на публичното показване на символа "Z" самостоятелно или в комбинация с руския флаг до приключването на войната в Украйна. Тази мярка вече беше приложена в няколко европейски страни.  

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам ivanova.data@protonmail.com да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...