Узаконяване на био-енергийното лечение в България

ДО МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Относно: Узаконяване на биоенергетическата медицина - Рейки, Космоенергетика  и  Био-енергийното лечение  като цяло, тяхното прилагане извън болничните заведения и отпадане изискването за медицинско образование на практикуващите.

 

Според проучване към 2008 г. повече от 800 болнични заведения в САЩ предлагат Рейки като стандартизирана част от грижата за пациента. В Канада Рейки се практикува в много хосписи и някои болници. Например, рейки се предлага на пациентите и техните семейства в Cross Cancer Institute в Едмънтън. Изследване на Hartford Hospital в Хартфорд, Кънектикът показва, че Рейки подобрява съня на пациентите с 86%, намалява болката с 78%, намалява с 80% гаденето и с 94% тревожността по време на бременност. В допълнение, медицинските сестри съобщават, че Рейки помага на пациентите да оздравеят по-бързо и да изпитват по-малко болка, води до намаляване на стреса и подобряване на душевното състояние, както и до подобряване на апетита и намаляване на страничните ефекти от химиотерапия или друго облъчващо лечение.

В Европа, Рейки се използва в хирургии, хосписи, центрове за онкоболни, при следоперативно възстановяване, лечение на зависимости, затвори, центрове за лечение на СПИН и старчески домове. В България Рейки официално се прилага само в едно болнично заведение (МБАЛ „Токуда Болница София”), като се определя като “система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло”.

Това определение само по себе си отхвърля необходимостта от медицинско образование. /Например: слушането на музика също води до харомония и релаксация/

 

Рейки енергията способства релаксацията на мускулите, което повишава кръвопотока в третирания участък. Това, от своя страна, ускорява лечебния процес. Рейки улеснява остраняването на физически или емоционални блокажи чрез енергийния поток в тялото, способства за подобряване на психологическото състояние чрез освобождаване от гняв, страх, тревожност, тъга или друго нехармонично чувство, често замествайки ги със самоуважение, увереност и спокойствие. Практикуващите рейки и клиентите им съобщават за премахване на стрес, главоболие и мигрена, безсъние, раздразнен стомах, навяхвания и др. Известни са случаи на много добър ефект от Рейки при хора с хронична умора, фибромегалия и множествена склероза. Нерядко се наблюдават почти чудотворни резултати. Рейки енергията може да бъде безопасно използвана от хора от всички възрасти, включително новородени и бременни жени, без значение от здравословното им състояние. При здрав човек Рейки носи баланс и виталност, подобрява ежедневния живот.

 

Важно е да се отбележи, че лечебният ефект тук се получава именно от активиране на процеса за самолечение на организма.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Немога да си представя медицината без Рейки" -
това са думи на Nancy Eos MD и Рейки Мастер, преподавател в Медицинския Универнитет на Мичигън.
 
 
 
Предаването на лечебната енергия чрез докосване е позната от древността. В наши дни тази система се радва на все повече привърженици, което доведе до прилагането в много болници по света. Мнението на медиците е, че трябва да предлагат на поциентите, това от което се нуждаят според тяхните нужди. Хипократовата клетва ги обвързва с това да предоставят възможно най-добра лекарска помощ на пациентите си. Ако пациентите желаят Рейки или накяква друга алтернативна терапия, то тя трябва да им бъде дадена.
Така, много болници в САЩ са включили Рейки системата в услугите, които предлагат.
 
Рейки терапията е без странични действия, действа успокоително, подобрява прихическото състояние на пациентите. Приложението на Рейки се оказало особено резултатно в Центрове за бърза помощ, реанимация, присаждане на органи, хирургия и генекология, старчески домове и др.
През 1998 г. Конгресът на САЩ основа Национален Център за Алтернативна медицина /NCCAM/, с цел да отговори на повишеното търсене на този вид лечебни практики. Според този Център, Рейки попада в раздела на системите, които се използват енергиините полета около тялото за медицински цели.
Изследванения и наблюдения на NCCAM за Рейки доказват при кои заболявания може да бъде особено полезно това лечение. В списъка влизат: успокояване на нервната система, стрес, болка, намаляване страничното действие от лекарствата, от химиотерапията, от различни облъчвания, подобрява сърдечната дейност, както и при болни от рак, диабет, проблеми със щитовидната жлеза, анемия, артрит и др. Доказано е положителното въздействие при подкрепа на пациенти, на които предстои да бъдат оперирани.
Един пример:
Julie Motz, Рейки лечител, работила с Dr.Mehmet Oz, кардиохирург в Columbia Presbyterian Medical Center в Ню Йорк. Motz използва Рейки, за да балансира енергията на пациента по време на операция. Работила е със същия лекар и при операция по присаждане на сърце и заявява, че никой от пациентите, които са получили Рейки преди и след операцията, не са имали симптомите, които последица от присаждането на сърцето.
Dr.David Guillon, онколог в Marin General Hospital California, заявява: "Чувствам, че трябва на правим, всичко, което е възмомжно, за да помагаме на нашите пациенти. Лекар съм и следвам традиционните методи, но вярвам, че терапията и многоизмерна процедура...Подкрепям идеята, че съществуват възможности за лечение, които могат да бъдат осъществени посредством изаползване на енергия."
В изследване на Cross Cancer Institute, в Едмонтон - Канада, с цел да се установи как Рейки въздейства при болка. Участвали са 20 доброволци с болки, породени по различни причини. Давано им е Рейки от хора, които са имале 2-ро ниво. Болката е измервана чрез скалата VAS и Likert, веднага преди и след терапията Рейки. Резултатите са знанчително намаляване на болката след прилагането на Рейки.
В друго изследване на Columbia NCA Portsmouth Regionai Hospital Portsouth New Hampshire 870 болни приели Рейки за 15 минути преди да бъдат оперирани. Резултатът бил намалено количество болкоуспокояващи лекарства и по-малко време за възстановяване.
 

 

 

 

ПРИСЪЕДИНЕТЕ КЪМ КАМПАНИЯТА СЕГА!

ПОДКРЕПЕТЕ ИНИЦИАТИВАТА!

БЛАГОДАРИМ ВИ!

 


БЪЛГАРСКА РЕЙКИ АСОЦИАЦИЯ    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook