За незабавно освобождаване на министърът на вътрешните работи г-н Бойко Рашков.

Уважаеми г-н Кирил Петков, министърът-председател на Р. България,

В последните седмици се забелязва силно изостряне на напрежението между отделни групи граждани, както във виртуалното пространство, така и в ежедневната действителност, особено в София.

Причините за това са много, но коренната е отношението на тези групи към престъпната военна агресия на Руската Федерация в Украйна. Както и на нерешителната позиция на българското правителство относно тези война.

За всички съвременни и образовани хора в България е необяснимо защо една маргинална група граждани, подкрепена и организирана от една популистка, граничеща с националистическа партия формация, бива оставяна в предложение на седмици да безчинства в центъра на София, да е запазила за месец площад 'Народно събрание', срещу сградата, която е символ на българската демокрация и законност.

Неотдавна, тази организация свали от фасадата на Софийска община, знаме, което изразява чувството на съпричастност, на една голяма част от българите, към украинския народ в тези тежки за Украйна времена.

Тази брутална акция премина пред очите на служители на МВР, които не направиха никакъв опит да я прекратят.

Съвсем на скоро, същата тази група маргинали попречиха на законен протест пред монумента на окупационната червена армия.

Напомням, че има вече 2 решения за премахване на тази абсурдна композиция! Едното е от преди почти 30 години и държавата не намира сила да премахне този камък на раздора, от - забележете - Княжеската градина.

Представителите на МВР не предприеха никакви действия за осигуряване на нормалното протичане на събитието. Напротив, попречиха на организаторите да стигнат до монумента, позволиха пред очите им да бъде открадната от тях частна собственост, не се задействаха, когато от незаконно навлязъл в тревното пространство автомобил, се разнасяха обиди и нецензурни думи към участниците в законния протест.

Още по-фрапиращо, че не бяха извършени никакви арести на хора във видимо афектирано състояние, които упражняваха словесно и физическо насилие.

И само преди ден идва шокиращото заявление на г-н Рашков, за това, че е поел ангажимент към посолството на руската федерация да пази този абсурден монумент

Успоредно с това се появяват новини за увеличаваща се корупция в МВР, заглушаване на записващи устройства за контрол, незаконно отменяне на глоби и др.

Трябва да напомним, и че Бойко Рашков е бил доказано член на репресивната Държавна сигурност.

С оглед на горното смятаме, че министър Рашков не е адекватен на тази длъжност.

Под негово ръководство изглежда, че МВР е инструктирано да се затваря очите пред незаконните акции и насилието на ВМС група лумпени, явно в интерес, който не е българския.

Дълбоката реформа, която обществото очаква в МВР, от едно правителство, което обещава промяна, няма да се сбъдне с такива кадри.

Намиране поведението му за недопустимо за този пост, и смятаме, че обслужва интереси на руската федерация. Министерство му е безучастно пред издевателствата на крайни формации в центъра на столицата, както и в други градове на България.

Признанието за обещанието му към посолството на руската федерация граничи с национално предателство.

Ето защо настояваме за незабавното му освобождение от длъжността му министър на вътрешните работи.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Kiril Stankov да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...