Протестна декларация на МСДС

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ

на НИС и членове на МСДС срещу неадекватната и ликвидаторска политика на ръководството на господата Кабаиванов, Арабаджиев, Марков и компания

Господа, с безпрецедентен антидемократичен акт на 6.11.2012г. вие започнахте целенасочена ликвидация на младежката организация на СДС в стремежа си да ни затворите устите за отправяните критики. Не успяхте, защото ние не зависим от вас, от вашите политически куклуводи, от заменките, дребните далаверки и облаги на общински и държавни бордове и службици.

Същия ден, с друг противоуставен акт, вие и контролираното ваше мнозинство отказахте да спазите устава на СДС, и се опитахте да ликвидирате Национален съюз „Единство” към СДС, въпреки че ви бяха представени всички изискуеми по Устав документи за регистрация и над два пъти повече подписи на членове на СДС от изискваните 300!
С нарочна декларация вие посегнахте да омаскарите и да поставите под съмнение достиженията на най-реформаторското и най-успешно управление, което България е имала след 10.11.1989г. - това на ОДС ’97-2001г. Управление, през което страната бе изведена от бездната на хиперинфлацията, повсеместната безработица, недоимък и глад, и бе поставена  реално на европейския път на развитие, за да може да стане член на ЕС и НАТО.
Седмица по-късно, на 13.11. вие продължихте с ликвидирането и публично заявихте „..фракционерството в СДС или кандидат - фракционерството, защото това не се получи, както се казва, ние решихме своя въпрос с алтернативния синод, надяваме се сега и Българската православна църква да го реши”. Така най-безцеремонно не само обидихте, но и се подиграхте с онези сини симпатизанти-свещеници, миряни, сред които и много членове на СДС, които изстрадаха на гърба си през годините разделението в Българската православна църква, и които в опита си да пречистят църквата от покварата  на комунизма, бяха наречени „разколници”, бяха бити и насилствено прогонени от храмовете, голяма част от които бяха съградили сами! Това, че Съдът по правата на човека в Страсбург години по-късно се произнесе в защита на тези страдалци и призна правотата им, и нарушаването на правата им, явно за вас не означава нищо..
Това не може да продължава така! Ние, младите хора-демократи в СДС не можем да търпим повече да бъдем поставяни редом до вас. СРАМ НИ Е ОТ ВАС!

http://2.bp.blogspot.com/-BnGJo0QHUvc/UKK71FGXVtI/AAAAAAAAAbE/sRfkywDNSHI/s1600/7e1a95fc442e.jpg

Затова замразяваме членството си в СДС, спираме плащането на членския си внос в знак на протест срещу вашите ликвидаторски действия и като израз на категоричното ни разграничаване от това ръководство, неговото поведение и изявления, до момента на подаването на оставка от ваша страна.

 

Присъединяваме се към Национален съюз „Единство” като изразител на автентичното СДС -некорумпирано, некомпрометирано и независимо!

 

Засрамете се господа и се оттеглете, преди да е станало непоправимо късно!

 

 

 

Без уважение,

 

НИС на МСДС /ликвидиран/

 

и подкрепено от следните членове на МСДС/СДС: