Петиция до "Национален Фонд Култура" за удължаване на срокът за кандидатстване по програма "Дебюти" 2022г.

На 22.07.2022г, "Национален Фонд Култура" публикува нова сесия на програмата "Дебюти" с краен срок за кандидатстване 12.08.2022г. Подписалите се в тази петиция независими културни дейци, артисти и други загрижени лица намираме този срок за крайно недостатъчен.

В изминали издания на програмата от предходни години срокът беше поне два месеца. През 2021г. периодът за кандидатстване беше от 23.02.2022 до 28.04.2022 а през 2020г. е бил от Февруари чак до Август. Решението  срокът на регулярна програма да бъде намален на повече от половина спрямо предходната сесия е нелогично и тревожно.

Очакването да се изгради проект спрямо целите и правилата на програмата и всички нужни документи, планове, бюджети и материали да бъдат изготвени с максимална точност и коректност, в триседмичен срок, е нереалистично. Особено за направления, които ще изискват голяма екипна работа, този срок граничи с невъзможен. Това на свой ред създава и неравнопоставеност между различните направления по програмата.

За предварителна подготовка не може да се говори, защото периодът не съвпада с упоменатото в индикативната програма на Фонд култура. Там стартът на програмата беше обявен от 15ти Май до 30ти Юни. Последваха и други промени в началната дата, които се оказаха неверни, но за съкращаване на срок не е ставало дума. Тази начална дата и срокът не бяха споменати и по време на общественото обсъждане от 23.06.2022г. Това означава че програмата е публикувана изненадващо.

Подписалите се в тази петиция загрижени лица молят ръководството на "Национален фонд Култура" да удължи срокът за кандидатстване на минимум два месеца, както беше в предходната сесия от 2021ва година.


Загрижени Културни дейци и артисти    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Загрижени Културни дейци и артисти да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )