Безопасност за пешеходците в Бургас! Да спрем високите скорости!

Подписка за подобряване на сигурността и проходимостта на пешеходците на територията на гр.Бургас

 

 

Предвид нарастващия брой ПТП на пешеходни пътеки в град Бургас и предвид неспособността на местната власт да се справи с водачите на МПС, неспазващи ограниченията на скоростта и други правила за движение по улиците на града, Ние Гражданите на Бургас, които желаем безопасно движение и сигурност на пешеходците за нас и за НАШИТЕ ДЕЦА

 

Н А С Т О Я В А М Е:

 

-         Да се осигури /регулира/ движението на пешеходците с пешеходни пътеки тип „зебра” пред всички възлови кръстовища (включително кръговите) и други, обичайно и масово използвани от пешеходци улични участъци(напр. в близост до автобусни спирки) на територията на града!

 

-         Да  не се „заличават” съществуващи пешеходни пътеки, дори да са на места, където „удобството” на недобросъвестни шофьори се изразява в управление на автомобилите с по-висока от разрешената скорост и с несъобразена такава.

 

-         Да се поставят ограничители на скоростта (гърбици) и/или други иновативни технически средства пред всяка една пешеходна пътека тип „зебра”!

 

Вярваме, че така ще се повиши безопасността при пресичане на улици с интензивно движение на автомобили, ще се улесни свободното и безопасно движение на всички пешеходци, вкл. деца, хора със затруднено придвижване, с инвалидни колички, майки с детски колички, възрастни хора и хора с временни затруднения  при движение, както и ще улесни работата на служителите от сектор „Пътна полиция”!

Да не забравяме, че сме преди всичко ХОРА, пешеходци, като само някои от нас и само през малка част от живота си сме автомобилисти!

 

 

Настоящата подписка, ще бъде внесена до Началника на с-р Пътна Полиция в гр.Бургас,  Областна Управа- Бургас, Кмета на гр.Бургас, Общински съвет на гр.Бургас, Комисията по безопасност на движението към Общинския съвет на гр.Бургас и др.административни и законотворчески инситутиции.

Може да подкрепите подписката и във всички касови салони на RN и СКАТ в града, както и в магазин "Светомаркет" и в магазина за хранителни стоки срещу бл.3 в к-с Славейков!