Липса на паркове в Младост 4

FB_IMG_1611488809628.jpgЗа колосалния мащаб на живущите в жк. Младост 4 единственото място за игра и отмора е парк „Сухото дере“, в което дори липсва осветление. Малките му размери са крайно недостатъчни, предвид увеличаващото се население. В блоковете в непосредствена близост, живеят огромно количество хора, които реално нямат възможност за ползване на паркови територии в близост. Междувременно съгласно решение, взето от Столичния общински съвет на 29.07.2009 г., е предвидено междублоковото пространство между бл. 477, бл. 477А, 470А, 470 и 472 да бъде озеленено и да бъде изградена градинка, която поне в някаква степен да компенсира живущите в района. Само в споменатите блокове живеят към 1000 човека! В последните 12 години обаче това не се е случило, а презастрояването на квартала продължава. В територията на междублоковото пространство има и налични частни терени, но общинският е достатъчно голям , за да може да бъде изградена Нова детска площадка за деца на възраст 3-12 г. с габарит около 300 м2 и Зона за отмора и релакс с подходящо оформление от паркова мебел и озеленяване, осветление и съответен достъп до него.

С подписването си упълномощавам Петя Цветанова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.