За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#577

2012-12-28 20:15

Неправилно са ви формулирани исканията -
Равни права на пушачи и непушачи, вкл. гарантиране правото на личен избор относно употребата на тютюневи изделия; - НИКАЙ НЕ ВИ ЗАБРАНЯВА ДА ПУШИТЕ, ИМАТЕ СИ ПРАВОТО ДА СЕ ТРОВИТЕ
Регламент, въвеждащ разумни граници на забраната за тютюнопушене на обществени места, без тази забрана да поставя в неравностойно положение определени групи от обществото на база техен личен избор. - ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕСТА СА ЗА ВСИЧКИ И НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛАГАТЕ НА РИСК ЗДРАВЕТО НА ДРУГИТЕ
Регламентиране на възможността за обособяване на заведения за обществено хранене и развлечения, достъпни за пушачи, при стриктно спазване на изискванията за климатизация и недопускане на непълнолетни лица в тях. - ВСИЧКИ СА ДОСТЪПНИ, ПРОСТО СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ С ОСТАНАЛИТЕ И НЕ ГИ ТРОВЕТЕ!!!

Отговори

anjela

#578 Re:

2012-12-28 23:03:28

#577: -

да бе кой ти каза това нещо.в ресторантите не ни допускат изобщо да пушим само на тротоара.след като въведоха закона не съм стъпила на ресторант няма и да стъпя защото уважавам себе си.не съм проститутка  та да вися по улиците.а закона си има и обратна страна.на местата където пушенето ни е позволено вече няма да ви правим компромиси.ако ще и 10 непушача да има около мене щом закона ми разрешава да пуша вече никого няма да питам дали мога да запаля.особенно това се отнася за заведенията на открито.щом като искахте да има такъв закон и ни изгонихте от ресторантите от нас отстъпки не чакайте.каквото пише в закона това ще правим без да се съобразяваме с никого!!!


Гост

#589 Re:

2012-12-31 02:11:45

#577: -

Аман от правилно формулиращи и трезво мислещи!

1. Да, имаме си право да се тровим и никой няма право да взема решения вместо нас дали да го правим, или не!

2. Обществените места са за ВСИЧКИ, а не само за "правоверни"! Всички плащаме данъци, сметки в ресторантите и пр., а пушачите, освен всичко друго, плащаме и акцизи! Така че, не ни обяснявайте какви са ни правата - равни са правата ни с Вашите, да не кажа, че са и по-големи, защото финансовият ни принос към бюджета е по-голям! Тезата за "пасивното пушене" е толкова измислена, колкото и настоящата забрана, и е толкова състоятелна, колкото и настоящата забрана, и е толкова насочена към опазване здравето на хората, колкото и настоящата забрана. Който не го осъзнава, е тотален идиот - да отиде да си провери менталните функции!

3. Твърдението, че пушачите не се съобразяват с останалите и трябва да бъдат натирени като проститутки на тротоарите, е родено в нечий болен необогатен с никотин мозък (бел.ред.: известно е, че никотинът подобрява мозъчните функции!), който се опитва да обясни на целокупния народ, че през стъкло и при включена вентилация димът му уврежда здравето и му вмирисва дрехите. Малко мислете, преди да дрънкате и проповядвате глупости! И попрочетете по-внимателно какво сме написали, след това коментирайте и давайте "редакционни" съвети! Искаме завишени и съблюдавани изисквания за вентилация, именно защото желаем да се съобразяваме. Вие сте тези, които НЕ ЖЕЛАЯТ да се съобразяват!

alfcheto

#596 Re:

2012-12-31 02:52:40

#577: -

Пуша, много ми липсваше даже да пуша в любимото си заведение, но не искам нищо повече от една стаичка, или поне завет да дръпна един фас. Никога не съм издишала на някой в лицето в края на краищата. Защо си мислите, че някой като пуши е простак? Винаги се съобразявам с непушачите край мен и никой не се е оплакал че му дими, камо ли да ми каже че го тровя. Като го нямаше закона, никой не се надигна за него, сега изведнъж голямо съскане стана. Вместо всичкото оплакване че "тровим" деца, майки, разваляме семейства и т.н. можеше това с обособяването на заведенията да го предложат и непушачите нали?