Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

А А Нейков

#1130 За пушенето

2012-12-15 21:10

Когато си зависим от наркотик, всякакви доводи против ти се струват неоснователни. За това са направени законите, за да може хората да бъдат вкарани в едни рамки, в едни релси които да бъдат спазвани от всички, те за тези които смятат че са прави, но в действителност не са. Пушачите смятат в момента, че са подтиснати, дискриминирани, но питаше ли ни нас непушачите когато като влезеш в кафене се считаше за нормално вътре да се пуши, пепелниците по масите бяха на лице, димът също, но в действителност нямаше къде един непушач да отиде, защото просто във всяко заведение се пушеше.
Никотина е доказано, че е наркотик. Между 30 и 60 mg чист никотин убиват възрастен човек. Наркоманите биват лекувани, има комуни, здравни заведения където да се лекуват. С какво един пушач е по-различен от наркоман? Зависимостта е същата!
Тогава за какво трябва аз да търпя някой да ме трови умишлено? Аз не желая това.
Пушачите предлагат да има заведения само за пушачи и такива за непушачи.. ОК нямам против, но това да има зала за пушачи и непушачи вече го видяхме как работи! И съм на мнение че ако се направи така че да има заведения само за пушачи, то те трябва да плащат доста солена такса лиценз, та да не стане, така че да никнат заведения само за пушачи, отделно част от таксата да отива във фонд за лечение на зависимостта от пушенето.

Отговори


Гост

#1132 Re: За пушенето

2012-12-15 21:31:58

#1130: А А Нейков - За пушенето

Кое точно те трови от една цигара? И какво общо има леталната доза на никотина? Леталната доза на готварската сол е 100 и няколко грама.

По-различен е от наркоман, защото не му се променя психиката и реакциите. Може да си управлява автомобил, да прави операции и т.н. Не представлява никаква опасност за обществото. Може да е премиер, президент на САЩ и да държи куфарчето с кодовете за атомните бомби ...

непушача

#1168 Re: За пушенето

2012-12-17 18:59:58

#1130: А А Нейков - За пушенето

Много правилно и смислено изказване.Напълно го подкрепям