НЕ на отмяната на доживотната присъда без право на замяна

Quoted post

юрист

#1 Доживотният затвор

2012-12-02 22:13

В тази петиция няма нито един разумен аргумент. Липсата на правосъдие като липса на наказание изобщо не е причина доживотният затвор без замяна да стои в закона. Преди да се хвърлите в евтина пропаганда на гърба на изстрадали хора, да вземете да прочетете малко НК и да видите, че нищо кой знае какво няма да се промени с отмяната на това наказание. А и дебатът се води от 2007 г. Защо сега се будите? Къде проспахте две правителствени концепции за отмяна на това наказание?

Отговори

Човек

#2 Re: Доживотният затвор

2012-12-02 23:09:02

#1: юрист - Доживотният затвор

Разбира се, че за Вас нищо кой знае какво няма да се промени, освен че ще имате повече работа.

Какво значение има, че ще се увеличат още убийствата, така ли?! Просто някаква незначителна статистика ли?!

Бездушието граници няма, но има много лица. Някои от тях са на юристи.

Радмила Въжарова
Авторът на тази петиция

#3 Re: Доживотният затвор

2012-12-02 23:14:41

#1: юрист - Доживотният затвор

Ще ви отговоря, макар ,че не е доблестно да не защитите позицията си с името си.Да, липсата на правосъдие е очевидна за всички.Но не мисля, че доживотният затвор без право на замяна трябва да се заличи от НК.НК и НПК не е абстрактно понятие, а норма, която трябва да се прилага , но очевидно се ползва,за удобство на богатите и силните.И най-вече, не мисля, че сега е най-подходящият исторически момент за предложената промяна.Толкова е очевидно, че това е пореден популистки ход.Няма да се впускам в юридически спорове с вас-аз не съм юрист, аз съм майка на убития ,прободен с нож в гърба Кирил Въжаров,убит пред съдебната палата.И съм застанала с името си пред всички, и не приемам вашия изказ"евтина пропаганда" Имената, изредени в петицията са на също такива родители .И, ако бяхте вникнали в съдържанието на текста, щяхте да го разберете.Бързате да съдите,преди да попитате,можехте да напишете различното си мнение, без да правите квалификации.

Нали живеем в "демократична" държава?

А вие кой сте?

 

не юрист а Човек

#14 Re: Доживотният затвор

2012-12-12 06:32:45

#1: юрист - Доживотният затвор

Засрами се от арогантния си тон мръснико....Ти ли си наи умния и праведен защитник на правата на престъпниците та четеш морал на хора изгубили наи близките си ?Естествено че на вас "ЮРИСТИТЕ" ви е изгодно да лапате подкупи и да размотавате дела по 10-15 години докато изтече давността...Нали се сещаш че зАРАДИ "юристите" не сме все още в шенген????