За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

Румяна Филипова
София

#164 Re: не на цигарения дим

2012-11-20 14:34

#1: -

Съжалявам, но не съм съгласна с даденото сравнение. Алкохола, храните с ГМО и други подобни вредни неща в нашия живот са съвсем различни от цигарения дим. Последният населява въздуха, който дишаме всички ние, без значение дали пушим или не. Непушачите се тровят с него благодарение на обкръжаващите ги пушачи.  Ако пиете, вземате наркотици или други вредни неща, то си вредите само на себе си - влизат в тялото ви, там си остават и започват да ви изяждат отвътре. Цигарения дим обаче не само влиза във вас, но влиза и в телата на непушачите, които неволно го вдишват, благодарение на близките им, които пушат и същвременно  казват, че ги обичат. Това ли е обич, съвсем съзнателно да стоиш до непушач и да го тровиш с вредния си навик. И после да се жалваш, че не можеш да си пушиш на воля в закрити помещения. Това ли наричат равни права тези, които стоят зад петицията ЗА пушене или каквото там са го кръстили? Няма такова нещо, това не са равни права и никога няма да бъдат.

Помислете върху следните примери     :

В бара, седи си кротко мъж, който пие алкохол в неограничени количества, напива се за пореден път. Хората около него могат да го съжаляват, да се страхуват ако има лошо пиянство, но по никакъв начин той не застрашава тяхното здраве.

В ресторанта седи друг мъж, който се тъпче с различни вредни храни, отново по свое желание. Дали вреди на околните клиенти, които са в този момент там? Не , само на самия себе си.

А онзи третия, там в дъното, седи на по кафе и цигара с приятел. Всички, които се намират по това време в това заведение биват отравяни само от един единствен човек. На това ли му казвате равни права? А непушачите с какво вредят на пушачите? Новия закон дава дискомфорт на пушещите -  мързи ги да станат, да излязат навън и да изпушат толкова важната за тях цигара. Но иначе могат да станат на протест срещу закон, който се опитва да спаси поне здравето на останалите хора, онези , които не искат да бъдат тровени от нечии чужди навици. Ето това е несправедливо, ето това се казва неравни права. Който иска да си пуши, нека го прави, но на места, където няма други хора - навън. Защо трябва да страдат останалите заради неговия егоизъм. Заведенията са за всички - пушача може да излезе и да изпуши цигарата си навън и да се върне обратно вътре в заведението и ще е доволен, но непушача няма как да стои в заведението и да не диша. Или може би той трябва да излезе и да си поеме глътка чист въздух? ТОВА Е НЕСПРАВЕДЛИВО.

И престанете с това, че заведениата ще фалират без пушачите. По тази логика, в страните, където отдавна се прилага този закон, сигурно всички заведения са фалирали.

СЪС СПАЗВАНЕТО НА ТОЗИ ЗАКОН ВЕЧЕ ЩЕ ИМА РАВНИ ПРАВА ЗА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ.

ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ, НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ..................НЕ БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ

Отговори

ел команданте

#165 Re: Re: не на цигарения дим

2012-11-20 14:48:53

#164: Румяна Филипова - Re: не на цигарения дим

я стига го усуквай по килифарски след като преди всичко беше ясно и точно.ние си имахме своите заведения вие вашите.никой насила не ви е карал да посещавате заведения в които се пуши.дори и при това положение пак ще поставим рязката граница между нас и вас.вече се откриват смокинг-клубове с устави членове и членски карти.там вие няма да бъдете допускани под никакъв предлог защото пуснат ли ви веднъж пак че ревнете че ви нарушават правата.веднъж завинаги трябва да разберете че не сте център на света та да въртите толкова народ.ние повече от вас не желаем никакви пресечни точки с вас камо ли да бъдем в едно и също заведение и да гледаме киселите ви физиономии.запомнете го веднъж завинаги няма да се откажем докато не получим своето право на избор.и престанете да заблуждавате обществото с : "и в Европа е така" защото е така само в нашата скапана държава.атаката продължава!!