За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

яна сидерова

#150 Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-12 11:55

Хайде моля правителството да не се грижи за моето здраве.Правителството да вземе да се погрижи за моето финансово благосъстояние.Аз съм пушач не съм мърляч.Живота си е мой и той ми е единствен и ще го живея така както аз искам,а не така както ми налага правителството" грижейки се за моето здраве".От 20г насам съм финансово нещастна благодарение" грижите" на всички досегашни правителства.Аз съм свободен човек, живея в "демократична страна" и ако пушенето е нарушение на поредния абсурден закон то значи, че аз ще го нарушавам.

Отговори

4ik 4irik

#163 Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-20 13:55:45

#150: яна сидерова - Re за равни права на пушачи и непушачи 

 Те са се погрижили мила. Погрижили са се тютневите компании като са успели да пропагандират пушенето, като нещо което е "страхотно", нещо невероятно, модерно, признак за мъжество и т.н  (тук имам предвит онези времена в 70-те години на миналия век, когато беше на мода да се пуши). Погрижили са се чрез химични добавки, освен никотина да направят толкова пристрастяващи цигарите, че човек попаднал веднъж в капана им да си остане там до края на живота си. Не е ли супер, а? О, забравих, че на пушачите цигарите им доставят удоволствие???????????????? Хм странно дали първата цигара в живота им  е била приятна, едва ли. Със сигурност е била неприятна, задушаваща и миризлива, но тя е била ключа към никотинавата зависимост. Зависимост заради която пушачите са готови да се лишат от храна,само и само да могат да  пушат, понякога са готови да отидат посред нощ до денонощтния магазин, защото нямат цигари, а зверски им се пуши, готови са ако ще и цената на цигарите стане  20 лева  да лишават себе си и децата си от други важни и необходими неща само и само да имат пари за цигари. Не съм ли права? Сигурна съм че всеки пушач е изпадал кой в по-малка , кой в по-голяма степен в подобна ситуация. И сега какво-пълните хазната с акцизи, при положение, че себестойността на една кутия цигари е около 0,60 ст, другите 4 лева са акциз, и видиш ли забраняват ви да пушите в заведенията?! Наистина глупаво и с право пушачите руптаят.Пък и е ясно, че със или без забрана пушачите ще продължават да пушат, защото капанът е до живот. Ще си пушат , ще пълнят хазната, ще си се тровят  при това  напълно доброволно, защитавайки зависимостта  с оправданието, че всичко е толкова вредно вече, че едва ли не цигарите са  капка в морето. До тук добре, но дали пушачите осъзнават в каква заблуда са . Хора съвсем добронамерено се опитвам да ви кажа, че имате нужда от помощ, без да се опитвам да ви налагам мнението си за правилно, в случай, че някой е разбрал погрешно. Да, Закона е дискриминация, спрямо вас защото никой в тази държава няма интерес да спрете да пушите. Ако имаше интерес това да стане щаха да финансират терапии и програми за отказване от тютюнопушенето.

Целта на Закона е да  защитатава правата на непушачите. Непушачите, които до сега толкова години бяха свикнали да ги опушват навсякъде-на работното място, в кафенето, в ресторанта, в бара. Непушачите, които за да не нарушат комфорта на приятелите си влизаха в салона за пушачи когато действаше разделителният режим в заведенията.

  Ако тази забрана отпадне това ще продължи. Нормата обаче са непушачите, които не правят нищо с което да нарушават спокойствието на останалите за разлика от пушачите които от своя страна мислят, че са в правото си. Е, да но нали свободата на един свършва там, където започва свободата на другия!