УНИКАЛЕН ШАНС ЗА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

Quoted post

Преводач

#96 Mеждународните граници ще престанат да имат реално значение?

2012-08-16 12:41

В един форум на интелигентни хора се поставя под въпрос формулировката на т.1 в тази петиция: "1. От този момент, международните граници ще престанат да имат реално значение."

Това ме заинтригува и отидох пак на сайта на Кеше:
http://www.keshefoundation.org/fr/media-a-papers-fr/keshe-news/330-the-world-peace-invitation-and-release-of-technology-the-2nd-international-presentation-how-to-become-axes-of-evi

и потърсих къде се говори за това, че "международните граници ще престанат да имат реално значение". Ето какво намерих (на страницата от горния линк):

"My call to citizens of this planet is simple and straightforward; join us and each other to serve our human race under one banner of mankind and not nationhood."

Превод: Моят призив към гражданите на тази планета е прост и ясен; присъединете се към нас и един към друг в служба на нашата човешка раса под един флаг на човечеството, а не на националността.

Ключовата дума в това послание е "nationhood". "Nationhood" означава не просто националност (nationality), a държавност, национално единство и идентичност; справка онлайн речника Мултитран (англо-руски):
http://www.multitran.ru/c/m.exe?l1=2&l2=1&s=nationhood

Какво може да означава това? Може би глобално правителство? Под чия шапка? Може би на извънземните? А може би и под шапката на добре познати ни замни играчи? Как ви се струва идеята - поставено под заплахата от 3-та световна война, човечеството се обединява "за вечен мир". Ами ако се подготвя ново глобално правителство, като се злоупотребява с естествените страхове на хората от война и мечтите им за мир?

Отговори

Краси

#98 Re: Mеждународните граници ще престанат да имат реално значение?

2012-08-16 12:52:46

#96: Преводач - Mеждународните граници ще престанат да имат реално значение?

Това за международните граници идва от наличието на бързо придвижване, без опцията да бъде засечен, движищия се обект, от съвременните средства. Това означава, че ще има преосмисляне на сегашните правила. Винаги ще има неща за разрешаване, така, че вечен мир няма да имаме. Акцентът не е върху утопията, а върху възможността, която до този момент нямаме и съответно може и да нямаме в близко бъдеще.