Против събарянето на паметника "13 века България" пред НДК

Quoted post

Станимир Стоянов

#9 Стига сте симулирали гражданско общество

2012-08-08 10:33

Някои псевдоинтелектуалци, поради липса на работа, се захващат с каузи просто, за да се намират на работа. А и конкретната казуа е загубена по подразбиране - намерили сте какво да защитавате. Една грозна и неестетична конструкция (това не е паметник). Дори възстановена, дори приведена в първоначалния си вид, тази структура е на неподходящото място. Дали този обект е "социалистически", дали не е - това няма значение. Това скулптурно недоразумение е удивлявало дълги години не само столичани, ами и доста гости на столицата. Ако някои иска нещо там, да направи проект, да го представи - да гласуваме и да "петиционираме" НЕГО. След като се одобри какво ДА ИМА там, да се вземе решение как то да се реализира - дали след разрушаване на това, или чрез реконструкция и т.н.
Но моля ви, уважаеми псевдоинтелектуалци, спрете да изхождате от позицията си на еко-архео-активисти, за които протестирането и създаването на петиции и подписки е просто спорт и начин на прекарване на свободното време.
Относно доводите, като тези на г-жа/г-ца Динева (#7). Ефект трудно се постига с петиция, нека някой от компетентните, стартирали тази петиция (надявам се някой от тях е архитект, скулптор, художник... дали ?) да предложи проект за реформирането на този спорен културен "феномен".
За да не повтарям вече казаното от #2, само ще потвърдя, че такава скупчина не би имала бъдеще, ако трябваше да се одобрява на публична дискусия СЕГА. Да! Трябва да има паметник, почитащ дългогодишната ни история! НЕ! Не трябва да е одобрен, защото скулптура бил някой на някого, през някое време.
Тъй като аз нямам качествата на скулптор/архитект не мога да предложа нещо по-добро... затова и не стартирам петиции. Отново призовавам инициаторите да предложат истинско решение, защото "да не го бутаме, 'щото е история" НЕ Е РЕШЕНИЕ, а много шум за нищо.

Приятен ден, уважаеми псевдоинтелектуалци.

Отговори


Гост

#11 Re: Стига сте симулирали гражданско общество

2012-08-08 12:07:55