За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#1

2012-05-25 17:33

Ако ще забраняват цигарите на публични места, да забранят и алкохола, храните с ГМО и т.н.

Отговори

Софи

#29 Re:

2012-06-27 09:04:42

#1: -

Изобщо не съм съгласна с тази петиция. Когато имаше възможност заведенията да изберат дали да са за пушачи или за непушачи изведнъж се оказа, че почти няма заведение, където мога да вляза с двете си деца, включително сладкарници, ресторанти и пицарии.  В единия случай се забранява пушенето, в другия - достъпа изобщо на някого. Кое звучи по-дискриминативно?! Хайде, опитайте се да се поставите и на другото място преди да протестирате.


Гост

#45 Re:

2012-07-15 15:46:44

#1: -

Сещам се за още една невъведена забрана - полово предаваните болести са много опасни - да се забрани секса!!! Щом толкова някой го е грижа за моето здраве...

76

#67 Re: 76

2012-09-16 23:58:55


Гост

#125 Re:

2012-10-18 16:25:17

#1: -  

 ЗА какви РАВНИ права говорите. Как някой непушач да се предпази от невъзпитаните, несъобразителни и нахални до безобразие пушачи, които смятат, че е  нормално да пушат навсякъде и да ПРИНУЖДАВАТ всички останали да им дишат дима, миризмите и да им се уврежда здравето. Който иска да си пуши, нека пуши, но НЕ МОЖЕ да принуждава всички околни да понасят вредите от неговия личен избор без възможност да се защитят!!!

Румяна Филипова
София

#164 Re: не на цигарения дим

2012-11-20 14:34:06

#1: -

Съжалявам, но не съм съгласна с даденото сравнение. Алкохола, храните с ГМО и други подобни вредни неща в нашия живот са съвсем различни от цигарения дим. Последният населява въздуха, който дишаме всички ние, без значение дали пушим или не. Непушачите се тровят с него благодарение на обкръжаващите ги пушачи.  Ако пиете, вземате наркотици или други вредни неща, то си вредите само на себе си - влизат в тялото ви, там си остават и започват да ви изяждат отвътре. Цигарения дим обаче не само влиза във вас, но влиза и в телата на непушачите, които неволно го вдишват, благодарение на близките им, които пушат и същвременно  казват, че ги обичат. Това ли е обич, съвсем съзнателно да стоиш до непушач и да го тровиш с вредния си навик. И после да се жалваш, че не можеш да си пушиш на воля в закрити помещения. Това ли наричат равни права тези, които стоят зад петицията ЗА пушене или каквото там са го кръстили? Няма такова нещо, това не са равни права и никога няма да бъдат.

Помислете върху следните примери     :

В бара, седи си кротко мъж, който пие алкохол в неограничени количества, напива се за пореден път. Хората около него могат да го съжаляват, да се страхуват ако има лошо пиянство, но по никакъв начин той не застрашава тяхното здраве.

В ресторанта седи друг мъж, който се тъпче с различни вредни храни, отново по свое желание. Дали вреди на околните клиенти, които са в този момент там? Не , само на самия себе си.

А онзи третия, там в дъното, седи на по кафе и цигара с приятел. Всички, които се намират по това време в това заведение биват отравяни само от един единствен човек. На това ли му казвате равни права? А непушачите с какво вредят на пушачите? Новия закон дава дискомфорт на пушещите -  мързи ги да станат, да излязат навън и да изпушат толкова важната за тях цигара. Но иначе могат да станат на протест срещу закон, който се опитва да спаси поне здравето на останалите хора, онези , които не искат да бъдат тровени от нечии чужди навици. Ето това е несправедливо, ето това се казва неравни права. Който иска да си пуши, нека го прави, но на места, където няма други хора - навън. Защо трябва да страдат останалите заради неговия егоизъм. Заведенията са за всички - пушача може да излезе и да изпуши цигарата си навън и да се върне обратно вътре в заведението и ще е доволен, но непушача няма как да стои в заведението и да не диша. Или може би той трябва да излезе и да си поеме глътка чист въздух? ТОВА Е НЕСПРАВЕДЛИВО.

И престанете с това, че заведениата ще фалират без пушачите. По тази логика, в страните, където отдавна се прилага този закон, сигурно всички заведения са фалирали.

СЪС СПАЗВАНЕТО НА ТОЗИ ЗАКОН ВЕЧЕ ЩЕ ИМА РАВНИ ПРАВА ЗА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ.

ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ДРУГИТЕ, НЕ САМО ЗА СЕБЕ СИ..................НЕ БЪДЕТЕ ЕГОИСТИ


Гост

#324 Re:

2012-12-09 00:29:49

Наркомани !

Непушач

#416 Re:

2012-12-13 11:11:16

#1: -

Какви равни права могат да имат убийци и жертви?????????? Вмирисани, вонящи на пепелници самоубийци, които не осъзнават колко си вредят, защото съзнанието и ума им са замъглени от пушечна завеса ;)


Гост

#498

2012-12-15 07:15:02

#1: -

Тъпи депутати, разберете, че здравето на българите няма да го спасите, ако забраните пушенето на обществени места!!!Нека да забраним тогава и алкохола, дискотеките, тъмнината в баровете, силната музика...всичко това е вредно също!!!Няма да спасите здравето ни по този начин.Ако обърнете повече внимание на здравните заведения,осигуровките,обстановката и отношението на лекарите в болниците и спешните центрове МОЖЕ И ДА СЕ ПРИБЛИЖИТЕ към подпомагане здравето на българина!!!Аз ли да ви уча!!!!!


Гост

#754 Re:

2013-01-26 22:56:18

#1: -

Всички предполагам знаем общо приетата от най-дълбока древност максима "ВСЕКИ Е СВОБОДЕн ДА ПРаВИ КаВОТО СИ ИСКА, ПРИ УСЛОВИЕ ,ЧЕ НЕ ПРЕЧИ НА  ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ " ПУШАЧИТЕ ПРЕЧАТ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ И ЗА ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ  ПРАВА ДА ПРЕЧАТ! ИСТИНАТА Е ЯСНА И  ПРОСТА  И Е СТРАННО ,ЧЕ МОЖЕ ТОЛКОВА МНОГО ДА СЕ ОБСЪЖДА .ВМ

пушач

#799 Re:

2013-02-15 13:45:15

#1: -

Ако няма да е разрешено да се пуши никъде, да спират производството на тютюн и субсидиите. Да забраняват пържените храни - чипсове, зрънчовци и т.н ,  те садоста по-вредни от цигарите.

Не мога да разбера непушачите, ако има заведения за пушачи, просто няма да влизат там и няма да се тровят. Като ще се събират с приятели пушачи ще си ходят в заведения за непушачи. Не виждам проблем и защо са се закучили така.