За приемането на Закон за психотерапията в България.

Quoted post

АРРИЕЛЛ
Гост

#14

2012-03-08 15:22

На първо място ми е необясним абсурда да се дава първостепенно значение на психиатрите, а психолозите да се изтикват не на втори, а изобщо на заден план! Поне в моят град е така!
На второ място - Защо се неглижира в повечето български училища присъствието и работата на Психолога? Защо се подменя дейността му с организационна, административна и всякаква друга дейност!
На трето - Защо няма психолози в детските градини!
Ако всичко това се промени ще се осъзнае нуждата  от психолози във всичките им измерения и необходимостта от законова и нормативна база.
И не на последно място ще започне да се изгражда психологическа и психична култура, ще намалее чувствително агресията и ще имаме адекватни знания, умения и практики, за да знаем как да ги прилагаме в собствения си живот и да помагаме на другите в нужда!

Отговори


Гост

#16 Re:

2012-03-08 15:39:53

#14: АРРИЕЛЛ -  

 Такава е съдбата на психолози и терапевти тук. През нарцистичното психиатри и други кадри... за обели пространството, на хората проблемите си остават висящи във въздуха, да живее фармацевтичната индустрия и купоните, организирани с парите на пациентите