Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Quoted post
учител |
#7272012-03-05 15:24На този принцип и езиковите да поискат прием от 5-ти клас, и търговската, и да приключим с останалите училища и основното образование. Всички ще сме или математици или ще знаем езици иииии да работят ПРОСТИТЕ. Хайде помислете малко, избор ученикът може да направи сам след определена възраст. Това е избор на родителя, а той в 90 процента не съвпада с избора на ученика. Ако си добър в математическото мислене ще успееш и след 7-ми клас. Не се захласвайте толкова, вижте примерите от реалния живот около себе си. |
Отговори
Гост |
#731 Re:2012-03-05 16:17:05Тези училища са се доказали във времето. Учениците също! Оставете ги да си вършат работата, както досега - качествено! С експериментите и то некадърни - до тук! |
Тони |
#740 Re:2012-03-06 09:01:38#727: учител -
На този принцип и езиковите да поискат прием от 5-ти клас, и търговската, и да приключим с останалите училища и основното образование. Всички ще сме или математици или ще знаем езици иииии да работят ПРОСТИТЕ. Хайде помислете малко, избор ученикът може да направи сам след определена възраст. Това е избор на родителя, а той в 90 процента не съвпада с избора на ученика. Ако си добър в математическото мислене ще успееш и след 7-ми клас. Не се захласвайте толкова, вижте примерите от реалния живот около себе си.
С цялото ми уважение децата ми ходят на английски още от 4 годишни и съм забелязала, че колкото по-малки бяха, толкова по-лесно и бързо се справяха и запомняха. Няма нищо лошо езиковите гимназии да поискат прием след 5 клас, напълно го подкрепям. А това, че човек има висше образование не значи, че знае много. Аз познавам хора, които са завършили например езикова гимназия и не могат да кажат 1 изречение на съответния език. Има и много, които са си завършили и висшето образование с преписване. Но има и много сериозни и амбициозни деца, които само питат "Може ли да ме запишеш на еди кое си състезание" и т.н. Не може да се отрежат крилете на тези деца, които наистина имат желание да получат знания. |
Гост |
#741 Re:2012-03-06 10:45:57Езикова от 5-ти клас? Защо не? А спокойни бъдете - скоро никой няма да иска да учи, такива са тенденциите, не се тревожете. Желаещите за занаяти ще са повече от желаещите да следват... |
родител на дете, което пее мнооого фалшиво |
#744 Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?2012-03-06 18:48:30Вижте на мен като родител ще ми е много по-удобно, ако в кварталното училище има математическа паралелка вместо да водя и вземам детето си на другия край на града ,но знам че това няма как да се случи във всяко квартално училище по ред причини и нека на се заблуждаваме. Какво се случва в момента: диалог между мен и детето -Как мина деня?- питам аз детето -Скукаааааааааааааа.-отговаря ми то - Защо? - Вообще не ме вдигат вече по математика. - И защо така? - Ами вдигат едни и същи деца, че били зле с материала. - Нищо, нека да наваксат да не дърпат назад, а тя госпожата си знае ,че знаеш. - Днес ми писа забележка. - Защо? - Защото реших в час и задачите от следващия урок. - Защо и следващия? - Ами реших задачите за в клас и нищо не ми остана за домашно и нямаше какво да правя. Така ще ми остане време да си реша Кенгуруто от миналите години за състезанието. - И какво стана? - Премести ме при едно дете ,че не знаеше таблицата за умножение да му помагам.
Та така. |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
3938 Създадено: 2025-08-05
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
3585 Създадено: 2025-08-16
Гражданска подписка за Справедливост и Надежда на пострадалите семейства при ПТП в Сл.бряг!
1942 Създадено: 2025-08-17
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12287 Създадено: 2025-08-04
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3250 Създадено: 2025-07-30
Справедливост за Старо Стефаново, Розмари Де Мео и Валентин Илиев!
2202 Създадено: 2025-07-05
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
320 Създадено: 2025-08-15
България не е за продан!
3343 Създадено: 2025-08-06
Петиция за изграждане на околовръстен път на Кърджали
1595 Създадено: 2025-05-27
Срещу инвестиционното намерение на „КАМИКО“ EООД за изграждане на кариера за добив и обработка на строителни материали от находище Локорско“ в зе
789 Създадено: 2025-08-08
Справедливост за Зоран Ачков Ангелов
111 Създадено: 2025-08-13
ЗА ОБОСОБЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КОТКИ И КУЧЕТА В ГРАД ВАРНА
319 Създадено: 2025-07-23
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4076 Създадено: 2025-07-07
Петиция срещу увеличението на студентските такси в УНСС
99 Създадено: 2025-08-19
За запазване на футболен клуб Миньор Елшица
89 Създадено: 2025-08-14
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
2509 Създадено: 2015-10-22
Необходимост от спешна подмяна на участък от водопровод, захранващ с. Кочово
67 Създадено: 2025-08-14
СЪСЕДИ, ДА ЗАПАЗИМ МЕЖДУБЛОКОВОТО НИ ПРОСТРАНСТВО!
49 Създадено: 2025-08-18
Петиция за чист въздух във Велико Търново: Спри замърсяването от Кроношпан
3266 Създадено: 2025-07-02
Петиция с подписи, която да изрази ясно и аргументирано несъгласие с предложения Общ устройствен план (ОУП) за община Каварна и свързаната Екологична оценка
709 Създадено: 2025-08-07