Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#699

2012-03-01 19:10

Образованието както и здравеопазването се съсипват - според мен съвсем съзнателно, а уж по конституция трябва да са ни гарантирани и безплатни! Изглежда примамливо държавата да вдигне ръце и да закрива училища, профилирани паралелки и лечебни заведения градени с години, въпреки че работата й е да прави точно обратното - да ги поддържа, ремонтира, подобрява и да създава нови. И ако са на загуба? Какво от това! Нормално е обществено значимите услуги се дотират от държавата! Омръзна ми от вечното обяснение че нямало пари и трябва да се пести точно от образование - тези икономии имат катастрофални последици, а и нали виждаме как се раздават чиновнически премии, как липсва контрол по възлагането и изпълнието на държавни поръчки, как се раздават концесии, как държавата не си събира задълженията и подарява милиони на съмнителни бизнесмени, ...
И относно тази глупава и изключително опасна идея качественото образование да се измести към частни училища и школи - така само след едно-две поколения то ще е достъпно само за съвсем тесен кръг платежоспособни хора. Това ли е целта? Хубаво, нека има силни частни школи, но те трябва да намерят нишата си сами, а не да им се разчиства място чрез ликвидирането на държавните паралелки!
И какво толкова се обиждате на твърдението, че проектозаконът е глупав и вреден - такъв е и мога да изброя поне още няколко актуални проектозакона които (съзнателно или не) са също толкова вредно и некадърно написани - в полза на този или онзи частен интерес... просто такива са ни "експертите". Не мога да разбера хората които се опитват да прокарват подобни промени дали са просто глупави или са алчни или пък вече са си избрали някоя по-уютна държава където да си отгледат децата?

Отговори


Гост

#701 Re:

2012-03-01 21:12:00

#699: -

Напълно подкрепям това мнение!