За КАМЕРИ В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! Да спрем насилието!

Quoted post

предпазлив

#64 против петицията съм, поради известни съображения

2012-02-01 11:17

Представете си, че сте баща на разкошно момиченце. Представете си, че спалното помещение и тоалетната на детската ясла или градината на детето ви са оборудвани с камери.Представете си,че най-интимните моменти от тоалета на детето ви са качени на запис от тези камери. Представете си, че някой дори е поел платен ангажимент да стриймва в реално време всичко случващо се там. Представете си, че в един прекрасен ден, един плътен глас по телефона ви поиска парички, за да не покаже записите на голото дупе на детето ви в интернет... Ще подкрепите ли петицията за безразборно следене на всяка една секунда от живота на детето ви извън дома му? А ще платите ли евентуалния рекет-поверителност, благовидно маскиран под формата на ежемесечна такса за видеоохрана? Аз не бих.

Отговори

Надежда

#76 Re: против петицията съм, поради известни съображения

2012-02-21 11:18:48

#64: предпазлив - против петицията съм, поради известни съображения

Никой не говори за безразборно следене на деца!!! И цялото Ви изкаване е лишено от смисъл. Това, което сте написали по скоро може да важи за злоупотреби с децата ни ако липсват камери.

А незнам защо изобщо сте решили, че когато една детска градина е снабдена с камери, това ще важи и за тоалетните и баните??? Изобщо как ви хрумна?? Та нали по тази същата логика, ще могат да бъдат наблюдавани и хората от персонала докато са в тоалетната по физиологични нужди. Или изобщо не сте схванали идеята, или не Ви изнася, поради други причини. Защо мисълта и логиката трябва да текат на обратно. Та ако не сте схванали идеята нека Ви я поясня.

Идеята е следната: да има запис на децата , докато текат дневните им занимания, играят, обучават ги и т.н. Не е нужно да има такъв и в тоалетната или в спалното помещение. Ясно е, че децата прекарват по-голямата част от времето в помещението , което е предназначено за игра-дневната. Когато даден родител отиде да си прибере детето и установи , че то има сериозни или несериозни наранявания (изобщо физически или психически щети), да може да изиска проследяване на дневния запис и установяване причината за нараняването. А не да получава детето си без обяснение защо има зачервено ухо, или сериозно увреждане на ухото , поради нервен изблик на дадена учителка!!! Както и не е нужно този запис да може да бъде гледан в реално време през интернет. Естествено, че възможността родителя да гледа детето си в реално време през интернет е прекрасен, защото отрицателните факти , които изтъквате са прекалено крайни и определено едно такова наблюдение ще доведе до ползи за детето, а не до вреда, поради изложените по-горе начини, но уви държавицата ни е твърде назад в това отношение, че да бъде осъществено такова спокойствие за родителите.  Та истината е , че камерите ще постреснат управляващия персонал и съм убедена , че ефекта ще е положителен за нашите деца.

гост

#93 Re: Представете си, че сте баща на разкошно момиченце. Представете си, че спалното помещение и тоале

2013-01-07 12:20:02

#64: предпазлив - против петицията съм, поради известни съображения  

 А представете си че както сте баща на разкошно момиченце, един ден си го взимате от градината със синини и подутини.....и всички вдигат рамене и никой не дава обяснение какво се е случило....друга песен ще пеете тогава.


Гост

#274 Re: против петицията съм, поради известни съображения

2016-12-02 11:51:03