Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Quoted post


Гост

#4

2021-09-13 22:05

Здравейте, можем ли освен за училищата, да се борим и за университетите с цел присъствено обучение. В момента студентите сме оставени на произвола на съдбата и настроението на ректори и министри. Имаме нулеви гаранции, че ще видим ВУЗ отблизо за втора поредна година. Би било хубаво хората борещи се за качествено основно и средно образование да подпомогнат и висшето да не бъде опетнявано.

Отговори

вила вилекула

#23 Re:

2021-09-14 05:54:16

#4: -  

 Незаконосъобразните мерки, налагани в училищата, са същите и за университетите. Има си студентски съвети, има си преподаватели, които биха могли по същия аргументиран начин да се провопоставят. Още повече, че висшите училища имат реална автономия, от която би трябвало да се възползват при вземане на решения, относно мерките. Но като цяло Конституцията на Република България е основният закон, който няма как да бъде пренебрегнат. А точно това се получаваше година  и половина.

Адмирации за Яна Шишкова и хората около нея за всички усилия, които положиха досега!


Гост

#37 Re:

2021-09-14 07:18:29

#4: -  

Организирайте се и защитавайте правата си! Пълнолетни хора сте вече, а не деца. Историята помни грандиозни студентски протести. 




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...