Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post


Гост

#773

2016-07-22 18:25

Рушащ се храм в пловдивско село скара местната власт и митрополията

''Противници на митрополит Николай пък стягат по същото време - неделя от 9 часа, мирен и мълчалив протест пред рушащата се църква в Черноземен, за да изразят недоволството си от забавените и спрени ремонти и на други храмове в Пловдивска и Пазарджишка област. "Очаква се с автобуси и лични коли да дойдат много хора от Асеновград, Перущица, Батак и други селища, където ремонтите на църквите им също са били отказани", твърди кметицата на Черноземен Тони Христозова, която първа алармира за самосрутилия се в неделя навес на храма в селото.

Според нея под църквата минава подпочвена река и има реална опасност всеки момент да рухне и камбанарията на храма "Свети Георги", която притежава една от най-големите и тежки камбани в региона. Местните жители пък са категорични, че основната причина за разрушаването на църквата им е почвата под нея, която е чернозем и именно тя дава името и на селото им - след обилни дъждове черноземът се надувал, а след това се свивал и затова е нужно основите на храма да се изградят и укрепят по-дълбоко в земята.''

Отговори

НЕДОСТОЕН!

#774 Re: Вината на митрополита значи е още по-голяма.

2016-07-22 18:46:25

#773: -  

 Значи още по спешни и неотменими са били мерките за ремонта на църквата заради чернозема.Специалистите са преценили това,но митрополита не ,та не.Той е "най-големия" специалист.... по интриги и издънки.Ремонта е трябвало да започне веднага след одобрението на проекта.Да си носи греха Николай,нека му тежи,ако има съвест!