Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post


Гост

#763

2016-07-22 13:44

Ако направите разкол, внимавайте! Ще ви манипулират агенти - 100%. Даже някои подозират, че кампанията срещу митрополита може да е от страна на икуменистите, макар че според мен асеновградчани сте искрени. В старостилния разкол определено има агенти, то и пари носи всяка нова религиозна общност на ръководителите си. Има и материални интереси.

Що се отнася до мнението на Синода за Събора, вижте тази беседа:

https://www.youtube.com/watch?v=A2yh4fXab8s

Човек трябва да знае повечко езици и да има по-задълбочен богословски поглед, за да може да се произнесе за Събора и за позицията на Православието спрямо еретическите общности. Това е истината.

Кои са тези митрополити, които са се дистанцирали? Няма такова нещо. Не вярвайте на светските медии, нямат хал-хабер. Сайтът Двери са икуменисти, Горан Благоев също, той и не си подготвя добре домашното, често пъти много греши в предаванията си, не знам дали се изповядва и черкува някъде, не сме го видели.

Отговори

Агент!

#765 Re: 763 Кой си ти бе?

2016-07-22 14:01:20

#763: -  

 Я,се разкарай!Тази петиция не е за събора в Крит!

И какво ще плашиш с агенти?Щели да ме манипулират?Ти като агент ли се изживяваш!Я,се махай от тук!

ГОРДА ИКУМЕНИСТКА

#775 НА АГЕНТ № 763: Re: ГЛАВНА ИКУМЕНИСТКА НА ЗАПАДНА РУМЕЛИЯ

2016-07-22 19:55:30

НА  АГЕНТ  #763: -  НЕКА И АЗ ДА МУ РЕКНА КАТО ГЛАВНА ИКУМЕНИСТКА 

 1. НАИСТИНА КАКТО ВЕЧЕ ТИ КАЗАХА ТУК ТЕМАТА Е ПЛОВДИВСКИЯТ  АЯТОЛЛАХ, А НЕ РАЗКОЛА ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО

2. РАЗКОЛЪТ НЕ Е "АКО НАПРАВИТЕ РАЗКОЛ" КАКТО УВЪРТАШ, А РАЗКОЛЪТ Е ВЕЧЕ НАПРАВЕН ОТ ТЕБЕ И ТЕБЕПОДОБНИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ДОГМАТИЧЕСКИ ФАНАТИЦИ, ЗАЩОТО:

3. Б.ПАТРИАРШИЯ СЕ ОТЦЕПИ В СХИЗМА ОТ МАЙКАТА-ВСЕЛЕНСКА КОНСТАНТИНОПОЛСКА ===ВИЗАНТИЙСКАТА=== ПЪРВОПРЕСТОЛНА ЦЪРКВА, ЗА ДА СЕ ПРИСЛАМЧИ КЪМ ДЪЩЕРНАТА АЗИАТСКАТА СИБИРСКА БЪЛГАРОСЪВЕТСКА СЕКТА.

4. ВСЯКАКВИ СЛОВОБЛУДСТВА КАК "ГЪЗЪТ МИ НЕ Е ОТЗАД" СЛАБО СЕ ЧУВАТ, И НЕ ВИ Е ВИНОВЕН НИТО ГОРАН, НИТО КАЛИН, НИТО БНТ, НИТО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, КОЙТО И БЕЗ ТЕБЕ И БЕЗ ТЕБЕПОДОБНИТЕ ВСЕ ЩЕ УСПЕЕ ДА МУ НАМЕРИ КОЛАЯ, ИКУМЕНИЗЪМ ЛИ? =ОК! ОТТАТЪК СА ПО-СТОКА. ДОКАТО НА ВАС В КЪРПА ВИ Е ВЪРЗАН ДЕВЕТИЯТ КРЪГ НА ГЕЕНАТА ОГНЕНА КАТО ДОЙДЕ  ВИДОВДЕН.

ТОЧКА ПО ВЪПРОСА, А СЕГА  =  МУТРОПОЛИТЧЕТО ДА СИ ВЪРВИ ДА ИЗСЛУЖИ МАНАСТИРКОТО ПОСЛУШАНИЕ, ЧЕ НИ КИПНА.