Против удължаване на учебната година от МОН

Quoted post


Гост

#18

2015-11-16 17:56

''Значи, другите държави (САЩ, Англия....) да станели като нас? Смях голям. Това е все едно някоя красавица да иска да прилича на баба Цоцолана.'' 

Явно не познавате образователната система в тези страни и , което е много по-лошо, не можете да се отървете от чуждопоклонничеството:( Живеем, със семейството извън България почти 30 години вкл. сащ, канада, малко в англия и др. държави, имаме контакти, по сила  на професията си, с педагози, учители, профс от почти цял свят. Когато им разказваме за нашето образование от 60-70 год на миналия век, те мислят, че сме учили в частни училища и питат скъпо ли е било:) Да, образованието беше доста добро, като ни развиваше хармонично- физически, културно и разбира се професионално. Не говорим за у-щните лекари и зъболекаеи, за 2 пъти в годината профилактични прегледи, за 20 дневните почивки на море или планина през лятот, за посещение на различни театри, концерти, музеи, за зелените уроци и екскурзиите. Говорим всичко това от личен опит и не сме учили в частно училище, даже имахме доста цигани в у-щето. В другите страни трябва да си доста богат, за да си позволиш подобен разкош за детето си. Доколкото следим за състоянието на образованието в България положението е същото:( Не пипайте сроковете - до 4 клас се учи до 24 май, до 8 кл се учи до 5-10 юни, а другото си го знаем.Успех на всички ученици и родителите им:)! Истината не е в количеството!

Отговори


Гост

#19 Re:

2015-11-16 21:51:03

#18: -  

 Даже не знаете, че в България 4-ти клас учат до 31 май, а 5-7 клас – до 15 юни. Ако толкова ви е мъчно за "онова" време, защо сте на Запад, а не на Изток? Щом не ви харесва образованието им и не сте чуждопоклонници, защо пък не се върнете в България? Явно образованието от 60-70 години на миналия век не е било толкова добро, предвид почти масовото неграмотно писане по форумите.