Protiv Naredbi MON

Quoted post


Гост

#9 Re:

2015-11-07 22:45

#7: , -  

 А какво става с инженерите, юристите......? За колко време се създават такива кадри? Защо сред тях да има безработни, а сред учителите – не? Не е ли твърде егоистична позицията Ви? Вие се интересувате единствено от заплатите си, а не от това каква подготовка ще получават учениците. Сега има недостиг на учители, които преподават предмети на чужд език и по тази причина в провинцията почти няма ЕГ, има ГПЧЕ. Избираемите часове ще са много повече, отколкото са сега, така че ще има и за чужд език, и за други предмети. 

Отговори


Гост

#32 Re: Re:

2015-11-10 19:14:47

#9: - Re:  

Родител съм на ученик в 5 клас. Всяка година има "избираеми" предмети. До момента никой не е попитал нито нас родителите, нито децата какво искат да изучават допълнително или по-задълбочено. Никога не са предлагани дори няколко възможности измежду които да се избира. За 5 години само сме били информирани какви са "избираемите" предмети. Между какво се избира тогава ?!?

 

"Учебните предмети, изучавани в избираемите учебни часове, и разпределението на учебното време между отделните предмети се определя на училищно равнище в зависимост от желанията на учениците и възможностите на училището" - какво се случва в:

случай 1 - 30 ученика, 10 желания - какво ще се изучава в избираемите часове?

случай 2 - 30 ученика, 1 желание, невъзможност от страна на училището да осигури преподавател ...

случай 3 - има достатъчно желаещи за изучаване на даден предмет, има преподавател, но желанията на учениците не се вземат под внимание от ръководството на училището?