Петиция срещу гигантска ферма за норки край Стара Загора

Quoted post


Гост

#360 Спрете Петицията!

2015-05-03 19:51

Много е тъжно, когато шайка псевдо-активисти решават да запълват празните си часове със смешни опити за изражение на изродена гражданска съвест и позиция. Казвате, че не е правилно да се отглеждат норки за тази цел? А колко е правилно това да се проповядва грешна информация от платени репортажи? Всички много лаете, но повърхността на тази петиция е фрапантна. Никой не коментира колко работни места се отварят. Никой не взима под внимание значителното влияние върху регионалната икономика, или възможността наше предприятие да се конкурира на световни пазари. Щом това е общественото мнение, нека тогава всеки, който смята, че това е нещо нередно ,да спре да яде месо, сирене, кашкавал и всички други животински продукти, така че да не се издевателства над "животинките". Нека също така да изхвърлят всяка една кожена дреха, аксесоар и козметичен продукт. Дали случайно половината от вас няма да похапнат "мило агънце" на Гергьовден?  Все пак, мили "активисти", не забравяйте,"че ръката, която сочи калта трябва да е чиста". Всеки бърза да скача и да се противи, просто защото така е модерно, но по много удобен начин "пропускате" два много важни момента. Първо, никой не споменава и дума за огромните инвестиции, усилия и време нужни, че да се направи устойчива дейност подпомагаща икономическото ни развитие. И второ, абсолютно никой не си прави труда да провери достоверността на източниците, от които черпите информация за "горките норчици". Голям бич за нашата страна е изкривеното виждане, че по подразбиране, всеки голям бизнес, всяка голяма компания и всяко голямо предприятие (било то ново или старо) задължително означава схема, далавера, измама, зло или лошотия. Нека не се лъжем, вие нямате проблем с фермата за норки. Вас ви е яд, че докато вие бездействате и се оплаквате от безпаричие, някой друг изкарва някой друг лев. Вас ви е яд, че някой по-умен от вас е проявил предприемачество, което вие нямате и е измислил една добра, нова, конкурентноспособна идея за изкарване на пари. Правенето на пари не е грешно и не е престъпление. Това, че вие не знаете как и не можете, а друг може сигурно ви дразни, но те не го постигат с гупави петиции, а с много труд. Така че, нека спрем тази петиция, нека да престанем с тази простотия и да се опитаме веднъж да направим нещо градивно. Ако пък вие сте неспособни да направите така, то поне спрете да създавате ненужни главоболия на хората, които реално се опитват да извадят България от тъмната ни дупка на завист, бездействие и мързел. Засрамете се.

Отговори


Гост

#401 Re: Спрете Петицията!

2015-05-04 08:38:07

#360: - Спрете Петицията! 

 Я вземи се разкарай! Ти като седиш и мислиш за политиката на БГ и за икономиката, айде направи нещо де! Какво си мислиш, че народа не го мисли ли? Е, мисли го ама и да го мисли  да не го мисли- оправия няма! И как прецени, че всички са с кожени якета и ядат месо? Всичко в тая държава е под всякаква критика! И за теб е нормално да се избиват разни животни по такъв начин? Засрами се ти! Пари трябвало да се правят... ми да правят по друг начин. Откачалници сте и ти и тия като тебе!

Люба

#481 Re: Спрете Петицията!

2015-05-05 16:02:07

#360: - Спрете Петицията! 

 Аз подписах петицията и не съм никаква активистка, но смятам, че вие сте алчен и безскрупулен демагог! "Инвестиции", "работни места" и "устойчиво развитие" на всяка цена не са оправдани, с цената на всичко -  на нехуманност, жестокост и унищожение на природата не се постига обществено развитие, накрая  жестоките общества си плащат. (и не разбрах сиренето и кашкавала по какъв начин представляват жестокост над животните). И колко трябва да си дебелокож, за да изтъкнеш като железен аргумент срещу избиването на диви животни с цел задоволяване на луксозни капризи, правенето на пари - вероятно колкото средния българин. Помислете си дали мизерията в живота ни не е следствие от мизерията в душите ни, а не на липсата на "добър бизнес нюх и завист към богатите". Мисля, че трябва да се засрамите точно вие, за който парите са най-висшата човешка ценност!  


Гост

#688 Re: Спрете Петицията!

2015-05-15 09:01:07

#360: - Спрете Петицията! 

 С това ли ще просперира България?...С дране на живи животни? Ми кожените палта вече се отричат от големите дизайнерски фирми, те не са модерни. Светът върви напред, ние - назад.