Срещу избиването на делфини по българското Черноморие

Quoted post


Гост

#21

2014-08-24 09:24

Преди няколко години рибари бяха избили делфини с "калашници" в акваторията на Ахтопол.Сега официално искат "санитарно прочистване" на морето от делфини ,защото им ядели рибата в мрежите и нямало за тях???!!!БОЛНИ СЕЛЯНДУРСКИ МОЗЪЦИ! Рибата я няма ,за което сте виновни вие с вашата лакомия.Застроихте всичките си пустеещи доскоро лозя, ниви и всякакви пущинаци по морския бряг.Всичсите тези хотели бълват фекалии,детергенти и много друти битови отпадъци.Крайбрежието почти навсякъде вони на лайна а при вълнение в прибоя се образува пяна по-хубава от бръснарска!Мазнотии плуват навсякъде по морската повърхност.Е, КАК ДА ИМА РИБА?МРЪСОТИЯТА Я УНИЩОЖИ!!! ЗАТОВА И ДЕЛФИНИТЕ ВЛИЗАТ В ДАЛЯНИТЕ ВИ, ЗАЩОТО РИБАТА Я НЯМА И МАЛКОТО КОЕТО СА ВИДЯЛИ ВЪВ ВАШИТЕ МРЕЖИ ИНСТИНКТИВНО ГИ ПРИВЛИЧА ДА СЕ НАХРАНЯТ. ОСТАВЕТЕ ДЕЛФИНИТЕ ДА СИ ЖИВЕЯТ СПОКОЙНО, ВИЕ ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО ГИ ПРОЧИСТИХТЕ С ДЕЙСТВИЯТА СИ!!!!!!!

Отговори


Гост

#34 Re:

2014-08-24 15:18:55

#21: -  

 хахаха, извинявай че коментирам със смях, но тва ми дойде като първична емоция. Иначе на 100 % съм съгласна и за това се смея, защото голяма част от хората, не си дават сметка ,че именно тези действия анти-природата са причината за всички наши неволи а начина по който ги решаваме е безумен и цялата тази съвкупност от грешки плюс малоумните изходи които прилагат ни закопават още повече! Ако човека не се научи да съжителства успоредно със природата от която в интерес на истината ако не сте забравили и ние сме част , просто ще има глобални последици, ще страдаме всички и природния закон 
"най-силния оцелява" ще влезе в пълна сила. До момента човечеството в името на сигурността си заличава био разнообразието, но да не забравя че е и зявисим от него и ако дойде момент в който трябва да си припомним корените си на мнозина ще им бъде много тежко. Не приемайте живота и околната среда за даденост пазето го иначе ще страдат всички, а помислете всички ли това желаят?

 

гост

#76 Re:

2014-09-08 10:35:15

#21: -  

 Само искам да добавя към вашият прикрасен и правилен коментар,

Да не забравяме стремглаво увеличаващият се брои заведения и туристи които консомират дребна риба....

А на тази дребна рибка и трябва време за размножаване.... в чисти води...

А защо тези умници-рибари на идеи не помислят за вариант за рибарници в морето( както стана с мидите) или за туристически доходоносни екскурзии за наблюдение на делфини!


Гост

#82 Re:

2014-09-11 10:26:43

#21: -  

 Абсолютно съм съгласна. Как може,защото на тях им пречели....това е безумно, а как един път не се замислиха,че те пречат. Ей, най-страшно е невежеството и простотията, въобще не коментирам фактор човечност, това чувство е недостижимо за такива хора.