"ЗА" въвеждане на "Зелена зона" в район "Лозенец"

Quoted post


Гост

#8 Re: Re: Re: Re:

2014-06-25 09:26

#7: - Re: Re: Re:

И аз имам гараж. Против спирането по тротоарите съм. Но пък нека да погледнем и от другата страна. Цитирам общината:

"Каква е таксата за да получаване на винетен стикер за локално платено паркиране?

1. За живущите в Зелена Зона цената за дванадесет месечен винетен стикер е 100 лв. или 10 лв. на месец за един автомобил на жилище. Цената на стикера за всеки следващ автомобил е в троен размер."

Всеки ли по тази логика да си вземе гараж, дали има и толкова свободни гаражи като нас или да караме по логиката кои както може? Кой определи тези 100 лева и какво включват - фонд, за какво? Как пък точно 100 лева се оформиха? Колко пари така ще се съберат, къде ще отидат? За паркинги, нови тротоари или нови S-класи? Лозенец е голям район, примерно улица Златовръх е на 15-20 минити пеша от паркинга на метрото! Подбно предложение за такса е несериозно с едно изречение без аргументи.

И пак тези които предлагат подобни решения, първо трябва да се самозезират дали това което направиха за квартала през последните 10 години беше достатъчно. Най-лесно е да праснеш една такса с която да събираш свежи пари и да чакаш колите на намалеят, а има толкова много неща за които трябва да се помисли преди това..

Отговори


Гост

#9 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-06-25 09:58:06

#8: - Re: Re: Re: Re:

Аз не мога да разбера защо ще си взимате винетка след като си имате гараж?Общинския съвет е казал с паркирането да се занимават Паркинги и гаражи. Те вече са едно с фирма Градски транспорт (или както там се казва сега) и е логично таксите да отиват при тях - щом им дават работа трябва взимат пари.

Друг е въпроса, че нямаше да има нужда от такава система, ако всеки беше помислил за собствения си проблем с с паркирането по-рано преди да си тупне колата на тротоара.

Пак се извинявам за пристрастието си, но жена ми беше със счупен крак преди 14 месеца след като я закачи кола на пътното платно докато буташе количка със седем месечния ни син защото тротоара е паркинг!

Стефан

#11 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-02 17:32:23

#8: - Re: Re: Re: Re:

Аз плащам данък за гаража,както и данък земя за дворно място,безплатен обяд няма.Защо мислите,че ще дойде някой и часове ще паркира пред гаража ми безплатно!В Лондон се плащат 30 паунда месечно ,ако живееш в синя зона,паркираш където намериш свободно място.Влизането в синя зона струва 8 паунда,ако искаш паркирай,ако искаш обикаляй шофирайки.Хората си правят сметка и ако нямат пари ползват градски транспорт.Защо паркирането ще се превръща в социална услуга?Хората от провинцията плащат данък за автомобила си там,за по евтино,а живеят в София.